“Όχι” Καμμένου στο υπουργείο Οικονομικών για τις περικοπές στρατιωτικών-Έγγραφο

Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος “παίζει” τα τελευταία του χαρτιά σε σχέση με τους στρατιωτικούς ,εν ενεργεία και απόστρατους και τις φημολογούμενες νέες περικοπές.

Με έγγραφο προς το υπουργείο Οικονομικών ,που υπογράφει ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος,”εκτιμάται ότι επ’ ουδενί λόγο δεν θα πρέπει να επέλθει περαιτέρω μελλοντική περικοπή των στρατιωτικών συντάξεων” και επισημαίνει ότι “για θέματα στρατιωτικών συντάξεων αρμόδιο είναι το Υπ. Οικονομικών σύμφωνα με το άρθρο 73 του Συντάγματος της Ελλάδος ωστόσο στο πλαίσιο της συμμόρφωσης της Πολιτείας με τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις το ΥΠΕΘΑ υπέβαλε πρόταση νομοθετικής ρύθμισης προς το Υπ. Οικονομικών προκειμένου αποκατασταθούν οι στρατιωτικοί στο ύψος των αποδοχών τους που ελάμβαναν την 31/07/2012 (προ του ν.4093/12) και θα απαλύνει τις δυσμενείς οικονομικές επιπτώσεις στους στρατιωτικούς συνταξιούχους όπως ενδελεχώς αναπτύχθηκαν”.

Ο ΥΕΘΑ εισηγείται “πέραν της αποφυγής της οιασδήποτε νέας επιβάρυνσης στους στρατιωτικούς συνταξιούχους, να υιοθετηθεί και η δυνατότητα απαλλαγής των στρατιωτικών συνταξιούχων από τις κρατήσεις 5%- 10%-15%-20% του ν.4093/12 προκειμένου αποκατασταθεί το περί δικαίου αίσθημα”.

ΟΛΟ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΕΔΩ

Μένει να δούμε τι θα κάνει το υπουργείο Οικονομικών το οποίο διαχρονικά έχει αποδείξει ότι δεν είναι “υπάκουο” σ΄ όσα του λέει το ΥΠΕΘΑ.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016