Η εισβολή του Ρουβίκωνα στο ΥΠΕΘΑ είναι λογικό να ΄χει προκαλέσει εκτός από αρνητικές εντυπώσεις και σχόλια, μεγάλη συζήτηση. Απόστρατος Αξιωματικός του ΠΝ έγραψε το κείμενο που ακολουθεί το οποίο θέτει με ψυχραιμία ορισμένα ερωτήματα.

Το κείμενο:

Δεν έγινε κανένα απολύτως λάθος στην πύλη του στρατοπέδου ΠΑΠΑΓΟΥ (όχι Πεντάγωνο, όπως θέλουνε να το αμερικανοποιήσουμε).

Ας σταματήσουμε πλέον να είμαστε ανθρωποφάγοι και να καταστρέφουμε ανθρώπους με τόση επιπολαιότητα. Όλοι για να φανούν ότι «ελέγχουν» την κατάσταση, θα ξεσπάσουν στα υπηρεσιακά όργανα, θα επιβάλουν διοικητικές ποινές και θα καταστρέψουν καριέρες 5-10-15 ετών για να πουν ότι αυτοί καλά κάνανε την δουλειά τους και τα υπηρεσιακά όργανα δεν την κάνανε.

Ας δούμε τα γεγονότα πλέον ψύχραιμα.

Για προληπτική αποτροπή της εισβολής εκτός στρατοπέδου, αρμοδιότητα έχει η αστυνομία. Δεχόμαστε όλοι οι φορολογούμενοι να συντηρούμε μια δύναμη 10 αστυνομικών σε κάθε πύλη του στρατοπέδου (2 μόνιμες και μια κατά τις ώρες αιχμής εισόδου – εξόδου),  σε εναλλασσόμενες βάρδιες, δηλαδή περί τα 80-100 άτομα, σημερινή στελέχωση 3-4 αστυνομικών τμημάτων;

Συμφωνούμε όλοι με την προχθεσινή εισβολή ΔΕΝ κινδύνευσε η ασφάλεια του στρατοπέδου και η είσοδος αυτή είχε συμβολική και μόνη σημασία;

Αν κλείναμε την είσοδο και επιτυγχάνοντο όντως συλλήψεις, πιστεύει κανείς ότι «αντέχει» κανένας εισαγγελέας ή δικαστήριο να  εξαντλήσει την αυστηρότητα του;

Προφανώς οι συλληφθέντες θα αφήνονταν ελεύθεροι μετά απο μια ολιγόωρη διαδικασία, θα παραπέμπονταν σε ανάκριση διαρκείας κάποιων μηνών, σε πιθανή δίκη σε 3-5 χρόνια θα επιβάλονταν κάποια ολιγόμηνη ποινή (ίσως) και θα ακολουθούσαν μερικά ακόμη χρόνια για να τελεσιδικήσει μια απόφαση με αναστολή βεβαίως.

Επι πλέον η διαδικασία σύλληψης κινητικότητας μέσα στο στρατόπεδο θα συνάρπαζε τα ΜΜΕ με απ’ ευθείας τηλεοπτικές αναμεταδόσεις κλπ και θα γιγάντωνε το θέμα, στο οποίο όπως αναφέρθηκε δεν είχε καμιά ουσία, αλλά εντυπώσεις και μόνον.

Ο στρατός εκπαιδεύεται για να μάχεται. Αυτό που ξέρει και μπορεί να κάνει πολύ καλά, είναι να δίνει μάχη.

‘Οποιος λοιπόν χθες 17 Νοεμβρίου, ήθελε μια μάχη μέσα στο στρατόπεδο κατά διαμαρτυρομένων πολιτών, τη στιγμή που επ´ ουδενι υπήρχε ουσιαστικό θέμα ασφαλείας, ας βγει να το πει ευθέως. Αλλιώς να αφήσουν τα υπηρεσιακά όργανα να κάνουν την δουλεια τους,  όπως ΑΡΙΣΤΑ την κάνουν.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016