Περίεργες διαρροές,παράξενα τηλεφωνήματα και πολλές διαδόσεις,έχουν προκαλέσει πολύ μεγάλη κινητοποίηση στις Ένοπλες Δυνάμεις,οι οποίες καλούνται να επιβεβαιώσουν ή να διαψεύσουν όσες πληροφορίες φθάνουν σε δημοσιογραφικά γραφεία και γρήγορα αναπαράγονται.

Τις τελευταίες ώρες έχουν δημοσιευθεί πληροφορίες για “παράδοση 45 Τούρκων κομάντος” στην Σύμη ή σε βραχονησίδα κοντά σ΄ αυτή.

Ταχέα σκάφη του ΠΝ και του Λιμενικού ,αλλά και ελικόπτερο του ΠΝ ,έχουν “χτενίσει” τις περιοχές που έχουν αναφερθεί και μέχρι αυτή την ώρα δεν έχουν βρει τίποτα.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε η κρίση στην Τουρκία είναι σε κατάσταση ετοιμότητας.Παρακολουθούνται τα πάντα και αναμένονται τα πάντα.Προφανώς και είναι αδύνατον να εξασφαλιστεί ότι δεν θα περάσει ούτε ένα φουσκωτό σε κάποια βραχονησίδα.Γι΄ αυτό και οι ΕΔ σπεύδουν να ελέγξουν και τις πιο απίθανες πληροφορίες.

Θα πρέπει όλοι μας,οι δημοσιογράφοι πρώτα απ΄ ΄όλα που αναπαράγουμε τις πληροφορίες,αλλά και οι ηγεσίες των Γενικών Επιτελείων να επιδείξουμε ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ! Το προσωπικό των ΕΔ ξέρει να κάνει την δουλειά του και δεν έχει ανάγκη να δώσει εξετάσεις σε κανέναν μας. Η περαιτέρω πίεση μόνο ζημιά μπορεί να κάνει…

Επιπλέον δεν πρέπει να υποτιμούμε τους Τούρκους παρά την εικόνα διάλυσης που παρουσιάζει τις τελευταίες ημέρες είναι βέβαιο ότι οι μηχανισμοί των μυστικών της υπηρεσιών συνεχίζουν να λειτουργούν και είναι προφανές ότι πιθανόν να θελήσουν να επιχειρήσουν να μας κάνουν μέρος του προβλήματος. Δεν έχουμε κανένα λόγο να τους διευκολύνουμε σε τέτοιου είδους επιχειρήσεις.

Ψυχραιμία λοιπόν ,γιατί εμείς “είμαστε καβάλα στ΄ άλογο”…

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016