Μια ακόμη αποκάλυψη από τα Wikileaks που μας αφορά και πρέπει να μας προβληματίσει.Πρόκειται για ένα e mail του επικεφαλής της προεκλογικής καμπάνιας της Χίλαρι Κλίντον Τζον Ποντέστα από το οποίο προκύπτει ότι το καθεστώς Ερντογάν είχε “δουλέψει” σοβαρά για να διεισδύσει στους κόλπους του κόμματος των Δημοκρατικών των ΗΠΑ.Πως; Με χρήμα μέσω “δωρεών”!

Το e mail

wikileaks_podesta

Ο Τζον Ποντέστα διετέλεσε Σύμβουλος του Προέδρου των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα από τις αρχές του 2014. Άφησε τη θέση του στον Λευκό Οίκο για να βοηθήσει στην Προεδρική καμπάνια της Χίλαρι Κλίντον το 2016 ως επικεφαλής της. 

Σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα στην αμερικανική πολιτική, ο Ποντέστα είναι «μία σύνθετη προσωπικότητα που συνδέει και επηρεάζει καθοριστικά τις ομάδες Κλίντον και Ομπάμα σε πολλά θέματα, ένα εκ των οποίων είναι η Τουρκία και τα συμφέροντα της χώρας αυτής (και του οργανισμού του Φετουλάχ Γκιουλέν) στις ΗΠΑ».

Ερώτηση: η Ελλάδα έχει “δουλέψει” για την επόμενη ημέρα με τις ΗΠΑ;

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016