Πριν από την απόπειρα πραξικοπήματος της 15/7, το μοναδικό κριτήριο για να προσληφθεί ένας δάσκαλος στα κρατικά σχολεία ήταν να περάσει με επιτυχία γραπτές εξετάσεις στο αντικείμενο του.

Με εγκύκλιο του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας (MEB) πλέον, εκτός από την επιτυχία στις γραπτές εξετάσεις, απαιτείται και η επιτυχία σε συνέντευξη από επιτροπή υπαλλήλων του Υπουργείου, οι οποίοι θα πρόσκεινται στο ΑΚP και τον Ερντογάν.

Ενδεικτικά, ακολουθούν μερικές από τις ερωτήσεις που καλούνται να υποψήφιοι εκπαιδευτικοί να απαντήσουν με μερικές από τις απαντήσεις (σε παρένθεση) που θεωρούνται «σωστές» από την επιτροπή:

1) Εορτάζετε το νέο έτος/Πρωτοχρονιά (θα πρέπει να πείτε όχι, δεδομένου ότι είναι ενάντια στο ισλαμικό πολιτισμό).

2) Υποστηρίζετε την κλωνοποίηση του ανθρώπου (ας πούμε όχι γιατί παρεμβαίνει τις προσταγές του Αλλάχ).

3) Υποστηρίξατε τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στο πάρκο GEZI (2013) ; (Ας πούμε Όχι, γιατί έγινε για να διαμαρτυρηθούν για τον Ερντογάν).

4) Ονομάστε τις τρομοκρατικές οργανώσεις στην Τουρκία (θα πρέπει να συμπεριλάβετε το κίνημα του Gulen, καθώς και άλλες αριστερές ομάδες, άσχετα εάν είναι τρομοκρατικές οργανώσεις ή όχι).

5) Ποιες εφημερίδες διαβάζεις; (Υeni Safak κ.λπ., μην αναφέρετε εφημερίδες που δεν ασχολούνται με την πολιτική).

6) Ποιος είναι ο Cemil Meric; (Ένας από τους ισλαμιστές συγγραφείς που διαμόρφωσαν την κοσμοθεωρία της παρούσας τάξης των ισλαμιστών στην Τουρκία).

7) Ποια η γνώμη σας για τον Mehmet Akif Ersoy στο σχολείο; (Ο συγγραφέας του τουρκικού ύμνου, οπότε καλύτερα να υπερασπιστείτε την κοσμοθεωρία του)

8) Παρακολουθείτε ποδόσφαιρο; (Οι περισσότεροι από τους φανατικούς του ποδοσφαίρου είναι αρνητικοί στην σημερινή προσπάθεια εξισλαμισμού της Τουρκίας και δεν είναι οπαδοί του Ερντογάν, όποτε πείτε ΟΧΙ).

9), Σε ποια σχολεία φοιτήσατε πριν το Πανεπιστήμιο (Μην αναφέρετε τα σχολεία που θεωρούνται ως φιλογκιουλενικά).

10) Ποιος είναι ο Ομέρ Ηalisdemir; (Είναι ο Αρχιλοχίας των BORDO BERELI που έπαιξε κρίσιμο ρόλο στην αποτυχία της απόπειρας πραξικοπήματος και τώρα είναι ένας εθνικός ήρωας. Επαινέστε όλο πιο πολύ μπορείτε)

11) Αναφέρατε τις ηθικές αξίες που πρέπει να μεταλαμπαδεύσετε (Τις ισλαμικές αξίες και παράλληλα την αποδόμηση των δυτικών αξιών ως ανήθικες).

12) Ποιον πρόσωπο θυμάστε από το ψευδώνυμο “Ο Αρχηγός (ή το αφεντικό)”; (Φυσικά, ο Ερντογάν το πρώτο του ονόματός του!)

13) Μιλάτε για τον προφήτη Μωάμεθ στα παιδιά σας; (Ναι, ναι, φυσικά! Πριν από όλα είναι ο εκλεκτός!)

14) Υποστηρίζετε την ύπαρξη σταυρού και εικόνων του Ιησού εντός των σχολικών αιθουσών στις Ευρωπαϊκές χώρες; (Φυσικά το υποστηρίζετε. Επιπλέον υποστηρίζετε και την ύπαρξη Ισλαμικών συμβόλων εντός των τάξεων).

15) Τι γνώμη έχετε για την ύπαρξη της Βίβλου εντός των περισσοτέρων δωματίων των ξενοδοχείων στην Αγγλία; (Λέμε ότι πρέπει να υπάρχει και το Κοράνι για να σταματήσει η ισλαμοφοβία και ότι στα τουρκικά ξενοδοχεία θα πρέπει επίσης να υπάρχει το Κοράνι στα δωμάτια).

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016