Χέλμουτ Κολ : Σημάδεψε την Ευρώπη και συνέβαλε στη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας

Ήταν ο μακροβιότερος καγκελάριος της Γερμανίας. Ο μόνος που είχε αυτή τη θέση και όταν ήταν χωρισμένη στα δύο και μετά από την ενοποίησή της. Ο Χέλμουτ Κολ ανήκε χωρίς αμφιβολία στην γενιά των πολιτικών ηγετών που σημάδεψαν τη μοίρα της Ευρώπης. Πριν εμφανιστούν οι “λογιστές” που σήμερα καθορίζουν το παρόν και το μέλλον της.

Δεν θα τον θυμόμαστε μόνο ως μια ισχυρή πολιτική προσωπικότητα που έκανε μόνο το σωστό. Επί εποχής του η Γερμανία άρχισε να δείχνει ότι είναι αποφασισμένη να ηγεμονεύσει. Και βέβαια κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει ότι επί δικής του παντοδυναμίας η Ευρώπη έζησε το δράμα της διάλυσης μιας χώρας. Της Γιουγκοσλαβίας. Στο όνομα της δημοκρατίας τα σύνορα άλλαξαν για μια ακόμη φορά στα Βαλκάνια. Η ευθύνη της Γερμανίας και του Κολ μεγάλη. Τίποτα καλό δεν προέκυψε. Στο δίλεπτο βίντεο η διάλυση μιας χώρας.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016