Φρεγάτα … γαλέρα στο Στόλο! Ένα αποκαλυπτικό άρθρο

“Γαλέρες του Στόλου” δεν είναι μόνο τα αρματαγωγά,όπως παλαιότερα είχε αποκαλυφθεί με στοιχεία από το προσωπικό το οποίο είχε εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες που του παρέχει η δικαιοσύνη για να βρει το δίκιο του. Περιπτώσεις…γαλέρας έχουμε και στις φρεγάτες όπως προκύπτει από το άρθρο που ακολουθεί:

 Ασκώντας την εξουσία του ο Κυβερνήτης μιας Ελληνικής (δυστυχώς) Φρεγάτας, αγνοεί τα Συνταγματικά Δικαιώματα του προσωπικού του και ποινολογεί εκτός προβλεπόμενων διαδικασιών. Επειδή όμως είμαστε πάντα ακριβείς και συνεπείς σε ό,τι γράφουμε και για να δείτε σε τι είδους ποιότητας έχουμε εμπιστευθεί το έμψυχο υλικό μας για το οποίο ο Α/ΓΕΝ έχει εφιστήσει – με έγγραφο όπως θα δείτε –  την προσοχή σε όλους για την προστασία του, πάρτε μια γεύση.

 Γίνεται η έγκλιση Υπαξιωματικού. Με το από 23/9 απολογητικό υπόμνημα αυτός απολογείται. Ο Κυβερνήτης ΔΕΝ παραλαμβάνει το υπόμνημα για μέρες και επιμένει σε συνοπτική απολογία. Ο Δικηγόρος του Υπαξιωματικού με το από 28/9 έγγραφο παρεμβαίνει και ενημερώνει ΥΠΕΘΑ και ΓΕΝ. Το ΥΠΕΘΑ αντιδρά γρήγορα και με ενέργειες ΥΠΕΘΑ και ΓΕΝ (όπως προκύπτει με έγγραφα του 11/15 και 12/15) εντέλλεται το πλοίο (αρχές Οκτώβρη) να παραλάβει την απολογία του Υπαξιωματικού. Το «ποινολόγιο» διαγράφεται καθώς η αιτία ήταν «κόντρα» σε πρόβλεψη του ΓΕΕΘΑ που αγνοούσε ο Κυβερνήτης ο οποίος ενημερώνει τον Υπαξιωματικό ότι «επιφυλάσσεται» για την ορθότητα της διαταγής του ΓΕΕΘΑ ενώ παραδέχεται εγγράφως ότι οι επιτελείς του έχουν άγνοια και δεν τον ενημερώνουν σωστά!!! (Φ.449/……07 Οκτ 2015)

Με νέο  ποινολόγιο εγκαλείται ο Υπαξιωματικός για παράπτωμα στο οποίο ΔΕΝ είχε καμία συμμετοχή όπως προκύπτει από έγγραφα ο οποίος απολογείται κανονικά , αλλά τιμωρείται από τον Κυβερνήτη γιατί λέει «μπορεί να μην ήσουν εσύ υπεύθυνος αλλά όλοι μας πρέπει να προσέχουμε..!!!» (Επιβολή ποινής της 13 Οκτ 2015) Μάλλον και οι 200 της Φρεγάτας θα απολογήθηκαν τότε….Την συνέχεια την φαντάζεστε….ποινολόγιο από τον Αξκο Επιστασίας, Ποινολόγια από τον Υπόλογο Επιστασίας που σιγοντάρει τον προϊστάμενό του που σιγοντάρει τον Ύπαρχο που σιγοντάρει τον Κυβερνήτη.

Με τον καταιγισμό αυτών των «ποινολογίων», τα οποία για την διοίκηση είναι «τζάμπα» ενώ για τον διοικούμενο μια επαρκής απολογητική προστασία κοστίζει περί τα 80-100 Ευρώ, ο Υπαξιωματικός καταφεύγει (που αλλού;;;) στον Κυβερνήτη και ζητάει την βοήθειά του (ο λαός λέει βάζω τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα..) επικαλούμενος τις διατάξεις και ένα Σήμα του Α/ΓΕΝ (Ρ 111001Ζ JUL 2013) που εφιστούσε την προσοχή σε Διοικητές και Κυβερνήτες για ορθή διοίκηση και αντιμετώπιση προβλημάτων επί του προσωπικού τους. Απαντά ο Κυβερνήτης, αρνούμενος κάθε εμπλοκή του για βοήθεια – η έκπληξη θα ήταν το αντίθετο –  ότι το σήμα αυτό αφορά, λέει, (απάντησή του ως Φ. 449/2/….12 Ιαν 2016) μόνο προσωπικά προβλήματα και όχι υπηρεσιακά την στιγμή που ο Α/ΓΕΝ τόνιζε στην παράγραφο (γ) και (δ) του σήματος επί λέξει ότι οι Διοικητές, Κυβερνήτες πρέπει να καταβάλουν προσπάθεια στια καθημερινή βελτίωση των συνθηκών εργασίας και ενδιαίτησης καθώς και να ενεργούν με τρόπο που συμβάλλει στην εμπέδωση αισθήματος δικαιοσύνης και αξιοκρατίας, επιβραβεύοντας αναλογικά την καταβαλλόμενη προσπάθεια και το επιτευχθέν έργο.

Ο Κυβερνήτης δηλαδή είχε καταλάβει, ας το λάβει υπόψη το ΓΕΝ, ότι όταν ο  κ. Α/ΓΕΝ λέει για δικαιοσύνη, συνθήκες εργασίας και βαρύνουσα σημασία στο έμψυχο υλικό του Π.Ν,  του έλεγε να κάνει κουμάντο στις ενδιαιτήσεις και τα έργα του σπιτιού του…όπερ σημαίνει ότι :

α. ή ο Κυβερνήτης προκειμένου να ικανοποιήσει τον εγωισμό του γράφει τον Α/ΓΕΝ στα παλιά του τα παπούτσια,

β. ή δεν καταλαβαίνει τι διαβάζει…

και στις δύο περιπτώσεις ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΕΧΘΕΣ καθώς για τις ενέργειές του είναι ενήμερο και το ΥΠΕΘΑ όπως αναφέρεται παραπάνω, και εν πάσει περιπτώσει η προάσπιση της Νομιμότητας είναι υποχρέωση όλων. Άλλωστε αυτή είναι και η διαφορά του Δυτικού Πολιτισμού από εκείνου του Μπολσεβικοανατολικού, όπου όμοια Δικαιώματα κατασπαράζονται και δεν μιλάει κανένας. Ε, ναι λοιπόν…στην Ελλάδα και για όσο αυτή είναι ακόμα Δυτικό κράτος, υπάρχουν άνθρωποι που μιλάνε!!

Πάμε τώρα στην συνέχεια…πως αλλιώς θα τον τελειώσουμε τον Υπαξιωματικό;; Θα του βάλουμε εξετάσεις πάνω στην ειδικότητά του η οποία είναι Επιχειρήσεις. Τι θα τον ρωτήσουμε ούτως ώστε να γράψει χαμηλά;; μα ασφαλώς ο,τιδήποτε άλλο εκτός από Επιχειρήσεις όπως π.χ., για εκσυγχρονισμό Φρεγατών!!, (υπάρχει έγγραφο μην γελάτε) για το πόσα βλήματα έχουν οι Πυραυλάκατοι και γενικότερα ερωτήσεις ΑΛΛΩΝ ειδικοτήτων….πως αλλιώς θα πέσει ο μέσος όρος για να δικαιολογήσουμε χαμηλή βαθμολογία στα φύλλα;; πως θα δικαιολογήσω χαμηλή βαθμολογία στα φύλλα αν δεν τον τιμωρήσω παρά το γεγονός ότι για αυτά που τον εγκαλώ δεν έχει συμμετοχή;;

Όπως γνωρίζετε όσοι διαβάζετε το παρόν, για να «χαλάσω» φύλλα πρέπει να στηρίζομαι σε έγγραφα (όχι ότι ορισμένοι δεν έχουν το θράσος να κινηθούν εκτός νόμου) τα οποία ουδείς, παρά μόνο ένας δικαστής αν ο προσφεύγων έχει χρήματα, θα ασχοληθεί αν έχουν στοιχειοθετηθεί νομίμως. Άντε και εμείς ίσως από εδώ για ό,τι προλαβαίνουμε και για ό,τι έρχεται εις γνώση μας.

Ζητάει, που λέτε, ο Υπαξιωματικός να του πει ο Κυβερνήτης ποιος φταίει και να του δοθούν σχετικά έγγραφα και ιδού τι λέει ο Κυβερνήτης: «κοίτα..εγώ δεν φταίω (κοινώς, βγάζω την ουρά μου απέξω) γιατί το προσωπικό δεν με ενημερώνει….έχω τιμωρήσει τους υπεύθυνους αλλά δεν σου δίνω έγγραφα και ονόματα…» και συνεχίζει κατά του Υπαξιωματικού και τον συκοφαντεί για «ειρωνικό και δηκτικό» ύφος επειδή επιμένει σε βοήθεια, ενώ υπογραμμίζει ότι ΓΕΝ και ΥΠΕΘΑ κακώς ενεπλάκησαν στις ενέργειες του πλοίου του (του το έδωσε ο μπαμπάς του και ο όχι η Πολιτεία μέσω ΓΕΝ). Εμείς από την άλλη μεριά φρονούμε ότι αφού ο Κυβερνήτης πέρασε το κατώφλι της προσβολής Συνταγματικών Δικαιωμάτων (έχουμε μετρήσει τις εξής παραβιάσεις: Προηγούμενης Ακρόασης, Αναφέρεσθαι, Πρόσβασης σε έγγραφα, Αρχή της Νομιμότητας,

Αρχή του Εμφανούς / Φανερής Δράσης της Διοικήσεως) καλά έκανε, λοιπόν το ΓΕΝ και το ΥΠΕΘΑ και παρενέβει, όπως λέει το ΓΕΝ αρχές Οκτωβρίου. Για να δούμε τι θα κάνει τώρα…

Τέτοια μαθαίνουν οι Τούρκοι και με την πρώτη ευκαιρία μας χτυπάνε στον ώμο λέγοντας: «μοιάζουμε σαν λαοί βρε ρωμιοί…μοιάζουμε…!!!

Επιλέγουμε, επιτέλους Δυτικά και όχι Ανατολικά..!!

Στα παραπάνω, τώρα, βάλτε τον εαυτό σας, τον αδελφό σας ή το παιδί σας, να υφίσταται την μέγγενη του σκληρού πυρήνα μιας άδικης διοίκησης, από την οποία σε ένα εν πλω 15 ημερών δεν μπορείς να ξεφύγεις ούτε την μέρα ούτε την νύκτα…για αυτόν ακριβώς τον λόγο τα Δικαιώματα που θίγουν την Ανθρώπινη υπόσταση περιβάλλονται με Συνταγματικό μανδύα και προστατεύονται άμεσα και επιτακτικά.

Συμπερασματικό ερώτημα λοιπόν….αυτός ο Κυβερνήτης πλέει με 200 Ελληνόπουλα….ανησυχεί κανένας…??;;; Έλεος!! 

Militaire.gr

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016