Τα ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη έχουν μειώσει σημαντικά την ένταση των πληγμάτων που πραγματοποιούν στη Συρία τις τελευταίες δύο ημέρες, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας, ο Ιγκόρ Κονασένκοφ.

Η ρωσική Πολεμική Αεροπορία “έχει σταματήσει να πλήττει εκείνες τις περιοχές στη Συρία όπου τοπικές αρχές και ένοπλες ομάδες έχουν ήδη υποβάλει ή υποβάλλουν δηλώσεις προθυμίας για εκεχειρία και για την έναρξη συνομιλιών συμφιλίωσης”, δήλωσε ο Κονασένκοφ σε συνέντευξη Τύπου που μεταδόθηκε τηλεοπτικά.’

Στο μεταξύ, το τουρκικό βαρύ πυροβολικό συνεχίζει να βομβαρδίζει συριακές κοινότητες κοντά στη μεθόριο με την Τουρκία, είπε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

Ο Κονασένκοφ είπε επίσης πως η Μόσχα περιμένει την απόκριση της Ουάσινγκτον, μία ημέρα αφότου έδωσε στον στρατιωτικό ακόλουθο των ΗΠΑ στη Ρωσία τις λεπτομέρειες για την κόκκινη γραμμή που εγκαθιδρύθηκε με τις Ηνωμένες Πολιτείες ώστε να βοηθήσει στον συντονισμό των ενεργειών στη βάση ενός αμερικανο-ρωσικού σχεδίου εκεχειρίας για τη Συρία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016