Υπόθεση με “χαμένα” τιμολόγια,την θέση των οποίων πήραν “φωτοτυπίες”,ερευνά η δικαιοσύνη στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών. Σύμφωνα με ρεπορτάζ στην εφημερίδα “Ειδήσεις”  “σαρωτικοί έλεγχοι  στα στρατιωτικά νοσοκομεία με επίκεντρο το Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών,βρίσκονται σε εξέλιξη καθώς εντοπίστηκαν περίπου 600 τιμολόγια που είχαν εκδοθεί και εισπραχθεί βεβαίως δύο και τρεις φορές! Στην πραγματικότητα πρόκειται για τιμολόγια τα οποία δηλώθηκαν ως…απωλεσθέντα και για τα οποία έγιναν δεκτές φωτοτυπίες!

Στο έγγραφο του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών που δημοσιεύουμε γίνεται αναφορά για “διπλό” τιμολόγιο, με ημερομηνία του 2013.

Δεν είναι το μοναδικό,υπάρχουν κι άλλα πολλά και γι΄ αυτό βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη έρευνα από την ανακρίτρια του Ναυτοδικείου!Η εκτίμηση της οικονομικής ζημιάς μόνο στο ΠΝ; Μπορεί να φθάνει κοντά στα 10 εκατομμύρια ευρώ,αφού η υπόθεση πάει αρκετά χρόνια πίσω στο παρελθόν.

Τι έχει συμβεί;

Ένα τιμολόγιο εκδίδεται μ ί α μ ό νο φορά και μ ό νο το πρωτότυπο εξοφλείται. Αν το πρωτότυπο χαθεί ή καταστραφεί , απαιτείται πόρισμα ΕΔΕ που να διαπιστώνει οτι χάθηκε το πρωτότυπο, και η φωτοτυπία του τιμολογίου συνοδευόμενη από το πόρισμα της ΕΔΕ εξοφλείται .

Τ ο εξοφλημένο τιμολόγιο ισούται φυσικά με χρήματα.

Στο έγγραφο που αποκαλύπτουμε, εμφανίζεται το ίδιο τιμολόγιο να έχει εξοφληθεί δυο φορές. Άρα ή η εταιρεία εξέδωσε δυο πρωτότυπα και είναι απάτη ποινικά κολάσιμη εκ μέρους της εταιρείας που όμως σίγουρα είχε συνεργό εντός του ΝΝΑ ή του ΓΕΝ. 

Σε πολλές περιπτώσεις έχουν εντοπιστεί τιμολόγια…φωτοτυπία τα οποία δεν δικαιολογούνται. Τα ποσά των τιμολογίων ξεκινούν από εκατοντάδες ευρώ και φθάνουν σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Το μεγάλο “κύμα” των διπλών τιμολογίων εντοπίζεται από τη περίοδο 2013-14, τότε που είχε δοθεί εντολή για εξόφληση ιδιωτών και εταιρειών στις οποίες όφειλαν χρήματα τα νοσοκομεία,πολιτικά και στρατιωτικά.

Ερωτήματα που ανακύπτουν:

1) Πως ένα τιμολόγιο σε πρωτότυπη μορφή βρέθηκε στο ταμείο του ΓΕΝ και στο ταμείο του ΝΝΑ;

2)Γιατί από το 2013 χρειάστηκε να φθάσουμε στο 2016 για να εντοπιστούν τα διπλά τιμολόγια;

3) Οι οικονομικοί επιθεωρητές που ελέγχουν κάθε χρόνο τις διαχειρίσεις , προκειμένου να κλείσ ουν τα βιβλία το είδαν;

4) Οι παριστάμενοι οικονομικοί επιθεωρητές που έλεγξαν τη διαχείριση κατ ά την παράδοση παραλαβή της ,  το είδαν;

5) Τ ον Νο έμβριο του 2013 και τον Ιο ύ λ ιο 2014 που έγινε έκτακτος οικονομικός έλεγχος του ΝΝΑ , δεν διαπιστώθηκε τίποτα;

6) Τ ο 2016 που τελικά διαπιστώθηκε η παρατυπία , διατάχθηκε ΕΔΕ προκειμένου να διερευνηθεί η υπόθεση  ή άλλες παρατυπίες;

    Αν ναι, ποιο είναι το πόρισμα της;

7) Πόσα είναι τα τιμολόγια που  πληρώθηκαν δυο και τρεις φορές;

8) Αληθεύει ό τι υπάρχει ΕΔΕ στο ΝΝΑ για το διάστημα 2013, που διαπιστώνει ότι διπλοπληρώνονταν τιμολόγια που εξοφλούνταν μ έ σ ω της ρύθμισης στρατιωτικών Νοσοκομείων;

Avatar
Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016