;

Οι δηλώσεις του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη για τις “πενταροδεκάρες” της εκπαίδευσης, έχουν επιβαρύνει το κλίμα και στο υπουργικό συμβούλιο που σήμερα συνεδριάζει πολλά αναμένονται να ειπωθούν από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης ο οποίος, μιλώντας χθες το πρωί στον ΣΚΑΪ είπε ότι η κυβέρνηση θα κριθεί από το έργο της συνολικά στη δημόσια παιδεία και όχι από τις «πενταροδεκάρες» για το 6 ή το 13% ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση και δευτερευόντως με τη δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ  Δημήτρη Σεβαστάκη ο οποίος δήλωσε ότι «δεν αφορά τους ψηφοφόρους μας ο ΦΠΑ στα ιδιωτικά σχολεία».

Κύκλοι του Μαξίμου έκαναν χθες λόγο για «αυτογκόλ» του υπουργού Παιδείας ενώ είναι κοινό μυστικό ότι εντός του πρωθυπουργικού μεγάρου υπάρχει η αίσθηση αν όχι η πεποίθηση ότι συνολικά στο θέμα του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση η κυβέρνηση έβαλε τρικλοποδιά στον εαυτό της. Και γιατί αντιμετώπισε με ιδεολογικά κριτήρια ένα θέμα που αποδείχθηκε ότι αφορά όλα τα στρώματα της κοινωνίας και γιατί ενέγραψε στον τρέχοντα και στον επόμενο προϋπολογισμό ποσά που δεν επρόκειτο να είχαν εισπραχθεί ακόμη κι αν ο ΦΠΑ ανέβαινε στο 23%. Τώρα και το κακό έγινε επικοινωνιακά και το οικονομικό επιτελείο είναι υποχρεωμένο να αναζητήσει ισοδύναμα.
Ανάλογη δυσαρέσκεια αναμένεται να εκφράσει ο Πρωθυπουργό ς και για τις συχνές τηλεοπτικές εμφανίσεις των κυβερνητικών στελεχών στα κανάλια παρά το γεγονός ότι ο ίδιος ο κ. Τσίπρας στο πρώτο υπουργικό είχε πει: «σας επέλεξα για να παράγεται έργο και όχι για να πηγαίνετε στα κανάλια».

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016