Η συνύπαρξη πρωθυπουργού και Αρχιεπισκόπου χθες στον Άη Στράτη είχε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.Όχι μόνο για τον συμβολισμό της επιλογής τους να εορτάσουν απ΄ αυτό το νησί την 28η Οκτωβρίου,αλλά κυρίως γιατί είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν εκτός πρωτοκόλλου.

Το κλίμα ήταν καλό.Έτσι κι αλλιώς η σχέση τους παρά τα σύννεφα που προέκυψαν λόγω των όσων είπε πρόσφατα ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης παραμένει πολύ στενή.

Όσα είπε δημοσίως ο Αρχιεπίσκοπος από τον Άη Στράτη αξίζουν της προσοχής όχι μόνο του πρωθυπουργού και των υπουργών του.Θα πρέπει να τ΄ ακούσει με προσοχή και ο κ.Μητσοτάκης και οι επιτελείς του.Τους αφορούν κι αυτούς…

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, στον χαιρετισμό του στο Μουσείο Δημοκρατίας στον Αη Στράτη, με αφορμή σχετική αναφορά του πρωθυπουργού, είπε ότι δεν συναντιόμαστε ιδεολογικά, αλλά ανθρώπινα, καθώς όπου υπάρχει άνθρωπος πρέπει να είμαστε κοντά του.

 Τόνισε ταυτόχρονα ότι «η διαφορά μας δεν πρέπει να μας χωρίζει, αλλά να μας ενώνει».

Πιο σημαντική είναι η επισήμανση που έκανε προς τον Τσίπρα επικαλούμενος την προσωπική του εμπειρία από την κοινωνία όπως είπε:

 “Κύριε πρωθυπουργέ, υπάρχει ανησυχία και αναβρασμός. Να προλάβουμε».

Δεν διευκρίνισε τι να προλάβουμε,αλλά προφανώς εννοούσε την κοινωνική έκρηξη.

 Πρόσθεσε ότι δεν είναι καιρός να υπονομεύει ο ένας τον άλλον, ούτε καιρός για πείσματα και πράγματα που μας έχουν πληγώσει και επισήμανε ότι τα προβλήματα πρέπει να λυθούν χωρίς πάθος, όπως ακριβώς ο γιατρός ασκεί την όποια θεραπεία στον ασθενή, αφού πρώτα του έχει πέσει ο πυρετός.

 Ο Αρχιεπίσκοπος σημείωσε ότι του προξένησε μεγάλη εντύπωση η ιστορία του Αη Στράτη, και τόνισε ότι η Ιστορία πρέπει να γίνει σύμβουλός μας, δάσκαλός μας, αδελφός μας και φίλος μας, χωρίς προκαταλήψεις και ιδεοληψίες.

 Η Ιστορία έχει και καλά και κακά, «από τη σοφία μας και τον τρόπο επιλογής μας εξαρτώνται πολλά πράγματα, ας δώσουμε το παράδειγμα», ανέφερε  ο Αρχιεπίσκοπος.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016