Η ΠΟΕΣ νόμιμη πλέον για πρώτη φορά απέναντι στην πολιτική ηγεσία που τη νομιμοποίησε.Πριν ακόμη καταλαγιάσουν οι πανηγυρισμοί για την δικαίωση ενός αγώνα χρόνων, η ΠΟΕΣ πρέπει ν΄ αφήσει στην άκρη το όποιο θετικό κλίμα έχει δημιουργηθεί από την απόφαση Καμμένου-Βίτσα για την νομιμοποίησή της και να κοιτάξει πως θα προστατεύσει τα συμφέροντα των στρατιωτικών που εκπροσωπεί.

Προς το παρόν,αργά το βράδυ και μετά από τα συνεχή δημοσιεύματα του Militaire.gr η ΠΟΕΣ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κάνει λόγο για ετοιμότητα.

Η ανακοίνωση της:

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι.

Τις τελευταίες ημέρες, διαρροή ενός μισθολογίου που φέρεται να καταρτίζει το Υπουργείο Οικονομικών, έχει και δικαιολογημένα, φέρει σε αναστάτωση όλους τους στρατιωτικούς, καθόσον φέρεται να μειώνει ακόμη παρακάτω τους μισθούς μας .

Η Ομοσπονδία μας, από το θεσμικό της πλέον ρόλο, τις αμέσως προσεχείς ημέρες, με τη δημοσίευση σε Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης του νόμου που την αναγνωρίζει, θα ζητήσει συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών προκειμένου να ενημερωθεί και να ενημερώσει για το επίκειμενο μισθολόγιο, καταθέτοντας την πρότασή της.

Θεωρούμε ότι οποιοδήποτε μισθολόγιο καταρτιστεί, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της Ομοσπονδίας μας, όταν μάλιστα αυτό δρομολογεί περαιτέρω μειώσεις, θα είναι η αρχή δυσμενών εξελίξεων για όλο το στράτευμα και τα στελέχη του.

Υπενθυμίζουμε ότι η Κυβέρνηση δεν έχει ακόμη συμμορφωθεί πλήρως με τις πρόσφατες αποφάσεις του ΣτΕ, οι οποίες ζητούν την επαναφορά των μισθών μας στα επίπεδα του Ιουλίου του 2012, οπότε, οποιαδήποτε συζήτηση για μειώσεις, μόνο ως ανέκδοτο μπορεί να εκληφθεί εκ μέρους μας, κινούμενο στη σφαίρα της φαντασίας, ενός συντάκτη που προφανώς δεν γνωρίζει τί ακριβώς πράττει.

Παραμένουμε σε ετοιμότητα και σε εγρήγορση.

Google News

Ακολουθήστε το Militaire.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Avatar
Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016