Αυτή τη φορά το είπαν και το ΄καναν οι Τούρκοι. Δυτικά των  Ψαρών και συνοδευόμενο από φρεγάτα  (GAZIANTEP) πλέει το CESME.Οι Τούρκοι είχαν δημοσιοποιήσει   τη NAVTEX 226/16 που έχει απορριφθεί από την ελληνική πλευρά καθόσον επηρεάζει το ΠΒ ΑΝΔΡΟΥ. Την NAVTEX είχε δημοσιεύει στο Militaire.gr    ΕΔΩ.

Η περιοχή που δεσμεύει η NAVTEX  βρίσκεται εντός των μονίμων πεδίων βολής (ΨΑΘΟΥΡΑΣ και ΑΝΔΡΟΥ) της Πολεμικής μας Αεροπορίας οι περιοχές των οποίων έχουν δεσμευτεί με NAVTEX της ελληνικής Υδρογραφικής Υπηρεσίας για όλη τη διάρκεια του τρέχοντος έτους.

Είναι η δεύτερη φορά εντός του 2016 που η Τουρκία εκδίδει NAVTEX για την ίδια περιοχή (προηγούμενη NAVTEX 119/16 για έρευνες από 16-28 Φεβ 16). Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια ισχύος της προηγούμενης NAVTEX το ÇESME δεν εμφανίστηκε.

Οι προκλήσεις των Τούρκων δεν έχουν τέλος και η Αθήνα τις αντιμετωπίζει με “στρατηγική ψυχραιμία”. Διαβάστε ΕΔΩ

Το σκάφος  ÇESME:

Ναυπηγήθηκε το έτος 1965 για το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ και χορηγήθηκε στην Τουρκία το έτος 2000. Είναι 1 από τα 2 συνολικά πλοία που διαθέτει το τουρκικό ΠΝ (το άλλο πλοίο είναι το CUBUKLU A-594).

Nα σημειωθεί ότι πρόσφατα το Υφυπουργείο Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας (SSM) εξέδωσε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την ναυπήγηση 1 πλοίο Υ/Γ-Ω/Γ για τις ανάγκες του ΤΠΝ.

Militaire.gr

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016