Το 66% των Γερμανών θεωρεί ότι τα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν φυλάσσονται επαρκώς μέσω των συμφωνιών με την Τουρκία και την Λιβύη ώστε να αποτραπεί η παράνομη μετανάστευση, όπως προκύπτει από τα ευρήματα έρευνας της εταιρίας YouGov τα οποία δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «Die Welt».

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, το 40% των ερωτηθέντων θα ήθελε ισχυρότερη προστασία της ΕΕ, ενώ το 51% πιστεύει ότι μεταξύ των κρατών-μελών πρέπει να υπάρχει αλληλεγγύη και θεωρεί σωστό το σύστημα κατανομής των προσφύγων, στο οποίο αντιτίθενται χώρες όπως η Πολωνία, η Ουγγαρία, η Τσεχία και η Σλοβακία.

Να πουν στην κυβέρνησή τους ότι πρέπει να βάλουν το χέρι στη τσέπη και να βοηθήσουν όπως είναι υποχρεωμένοι ,αν δεν τους αρέσει η φύλαξη των συνόρων…Τόσο απλά είναι τα πράγματα.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016