“Το 2020 η ΠΑ θα έχει το πρώτο της F-35” λέει ο ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρης Βίτσας!

Κάτι παραπάνω από αισιόδοξος για την υπόθεση του νέου μαχητικού αεροσκάφους ο ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρης Βίτσας! Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης  “North 98”, προέβλεψε ότι το 2020, η Πολεμική Αεροπορία θα έχει το πρώτο  μαχητικό αεροσκάφος F-35!

«Στη βάση διακρατικών συμφωνιών που είχε η Ελλάδα με τις ΗΠΑ στείλαμε αίτημα για να διερευνήσουμε όλες τις πλευρές προς την αμερικανική κυβέρνηση και θα ακολουθήσει η απάντησή τους. Εκτιμούμε ότι σε τρία χρόνια θα έχουμε στην δύναμη της ΠΑ το πρώτο μαχητικό» είπε ο ΑΝΥΕΘΑ προσθέτοντας ότι η  προμήθεια θα είναι εντός πλαισίου προϋπολογισμού του υπουργείου και δεν μπαίνουμε σε λογική κούρσας εξοπλισμών με την Τουρκία αλλά στη λογική διατήρησης ισορροπιών στο Αιγαίο. Υπάρχουν ζητήματα ασφάλειας στην περιοχή, πιθανόν και από άλλες απειλές, πέρα από τις εκφρασμένες».

Print Friendly, PDF & Email
Δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016