Το τουρκικό TRT αναφέρει την Κομοτηνή ως “τουρκικό θύλακα” και μιλά για “δημοψήφισμα”! ΒΙΝΤΕΟ

Το τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι TRT ,ανάρτησε στο You tube την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017, δηλαδή την ημέρα αναχώρησης του Ερντογάν από την Ελλάδα, βίντεο διάρκειας 3 λεπτών με τίτλο ” Η μάχη των Τούρκων μουσουλμάνων στην Ελλάδα για την αναγνώριση της εθνικής τους ταυτότητας”.

Στο βίντεο, μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι:
α. Η Κομοτηνή αποτελεί τουρκικό θύλακα.
β. Η Δυτική Θράκη αποτελεί το σπίτι για μεγάλο αριθμό Τούρκων, οι οποίοι αν ζουν εκεί από τον 14ο αιώνα, βλέπουν την κουλτούρα τους να καταπιέζεται.
γ. Παρότι η τουρκική μειονότητα αναγνωρίστηκε από το ΕΔΑΔ, η Ελλάδα δεν εφαρμόζει την απόφαση.
Στη συνέχεια φιλοξενούνται δηλώσεις του Ahmet Nejat, ο οποίος αυτοαποκαλείται Πρόεδρος της Τουρκικής Ένωσης Νεολαίας Κομοτηνής. Ο Νejat διαμαρτύρεται για την μη αναγνώριση της Ένωσης από το ελληνικό κράτος. Επιπλέον λέει ότι στην Δυτική Θράκη δεν είναι ευπρόσδεκτες οι τουρκικές σημαίες.
Επιπρόσθετα, φιλοξενούνται δηλώσεις του Μustafa Ali Cavus, o οποίος αντιπροσωπεύει την λεγόμενη “τουρκική μειονότητα” .  Δηλώνει on camera ότι πρέπει οι Τούρκοι της περιοχής να αφεθούν να αποφασίσουν μόνοι τους για την ταυτότητα τους (προφανώς εννοεί με δημοψήφισμα) και δηλώνει σίγουρος ότι σε ποσοστό 100% θα αποφασίσουν ότι είναι Τούρκοι.
Avatar
Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016