Το “ξεγύμνωμα” του Ερντογάν και της Τουρκίας από τον Γ.Μάζη στο Militaire.gr

Τι πέτυχε ο Ερντογάν με την επίσκεψή του στην Ελλάδα;

Τι πέτυχε η Ελλάδα;

Ποιος κέρδισε και ποιος έχασε;

Ο καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής Γιάννης Μάζης στη συνέντευξή του στο Militaire.gr απαντά χωρίς μισόλογα και υπεκφυγές.

Μιλά για τη Θράκη και τη ψηφοθηρία των ελληνικών κομμάτων που είναι η πηγή του κακού. “Φωνάζει” τα “κοινά μυστικά” που δεν θέλουμε να ακούμε.

“Ξεγυμνώνει” κυριολεκτικά τον Ερντογάν καταρρίπτοντας ένα,ένα τα ψεύδη που είπε για την αντιμετώπιση των μειονοτήτων στην Τουρκία.

Λέει ότι η επίσκεψη Ερντογάν κατέρριψε οριστικά το μύθευμα της “ελληνοτουρκικής φιλίας”.

Χαρακτηρίζει την Τουρκία “αρπακτικό” και επισημαίνει ότι η Ελλάδα πρέπει να ΄ναι πάντα σε ετοιμότητα.

Θεωρεί δεδομένη την αύξηση της έντασης μετά από την επίσκεψη.

Αποκαλύπτει που θέλει να πάει την Τουρκία ο Ερντογάν και γιατί την απομακρύνει από την Δύση. Αναλύει γιατί η γεωπολιτική της θέση θα ΄χει όλο και μικρότερη σημασία.

Κάνει μια ανάλυση για την παγκόσμια κατάσταση που επικρατεί στον πλανήτη με επίκεντρο τις ΗΠΑ και τη μάχη που γίνεται εναντίον του Τραμπ.

Μία άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη από κάποιον που διαβάζει τον κόσμο με άλλο μάτι και κυρίως μπορεί να μεταφέρει όσα βλέπει απλά και κατανοητά.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016