“Στο ίδιο έργο θεατές” για πολλοστή φορά οι Έλληνες πολίτες. Ένα ακόμη “κρίσιμο” Eurogroup το αποτέλεσμα του οποίου κυβέρνηση και αντιπολίτευση “διαβάζουν” με τελείως διαφορετικό τρόπο. “Νενικήκαμεν” οι μεν “καταστραφήκαμε” οι δε. Οι χθεσινοβραδυνές ανακοινώσεις των κομμάτων σ΄ αυτό το κλίμα είναι.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι ο “μπαμπούλας” του Grexit ξαναμπήκε στην …ντουλάπα, οι εκλογές απομακρύνονται ως ενδεχόμενο και σ΄ αυτό οφείλεται και το “μούδιασμα” της ΝΔ,που το τελευταίο διάστημα έχει επικεντρώσει όλη την αντιπολιτευτική της τακτική στο αίτημα “εκλογές εδώ και τώρα”.

Οι Έλληνες πολίτες είναι βέβαιο ότι έχουν πάψει να παρακολουθούν τις “παραστάσεις” του “θίασου” των Βρυξελλών. Έχουν να αντιμετωπίσουν πολύ σοβαρότερα θέματα. Με πρώτο την επιβίωσή τους: ατομική και οικογενειακή.

Σ΄ ότι αφορά στους στρατιωτικούς, οι αγωνίες είναι δεδομένες. Οι διαβεβαιώσεις της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία επιπλέον περικοπή στις αποδοχές τους μπορεί να καθησυχάζουν αλλά δεν “σβήνουν” την αγωνία που υπάρχει. Ως γνωστόν τα γραπτά είναι αυτά που μένουν.Κι αν δεν δουν σε χαρτί το νέο μισθολόγιο δεν μπορούν να είναι βέβαιοι για το τι τους επιφυλάσσουν οι “γκουρού” του υπουργείου Οικονομικών.

Τις τελευταίες ημέρες η ανησυχία των στρατιωτικών έγινε πιο έντονη,μετά από τις δηλώσεις του Νίκου Φίλη για τα εξοπλιστικά και το κλίμα “δυσφορίας” που υπήρξε μεταξύ στελεχών ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. Με την καχυποψία να είναι απολύτως δικαιολογημένη στους Έλληνες πολίτες, είναι λογικό πολλοί να σκέφθηκαν ότι η υπόθεση του μισθολογίου των στρατιωτικών ίσως να αποτελέσει ένα “όπλο” στο πολιτικό-κομματικό παιχνίδι. Έχουμε ξαναγράψει ότι η κυβερνητική συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στηρίζεται σχεδόν αποκλειστικά στην σχέση Τσίπρα-Καμμένου. Η οποία εξακολουθεί να είναι καλή.Η σχέση αυτή μπορεί να διαταραχθεί μόνο αν ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ κάνουν πίσω στα οικονομικά ζητήματα των στρατιωτικών. Σ΄ αυτή τη περίπτωση ο Καμμένος και να θέλει να “σώσει” τη συνεργασία δεν θα μπορεί.

Όπως και να ΄χει το αμέσως επόμενο διάστημα θα ΄χει μεγάλο ενδιαφέρον για τους στρατιωτικούς. Η χθεσινή κίνηση της ΠΟΕΣ να κινήσει τη διαδικασία συμμόρφωσης για την υλοποίηση της απόφασης του ΣτΕ είναι ένα μήνυμα από τη πλευρά των στρατιωτικών πως η υπομονή τους έχει αρχίσει να στερεύει.

Google News

Ακολουθήστε το Militaire.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Avatar
Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016