Το ΚΚΕ σε φυλλάδιό του για τα 44 χρόνια από τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου, που απευθύνεται στο προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, αναφέρει ότι “η χούντα υπηρέτησε το καπιταλιστικό σύστημα και τους σχεδιασμούς ΗΠΑ – ΝΑΤΟ. Η στρατιωτική δικτατορία ήταν καθεστώς της αστικής τάξης, διώξεων, βασανιστηρίων, δολοφονιών, εξορίας και φυλακίσεων. Αυτό το απέδειξε από την πρώτη μέρα” προσθέτοντας ότι “πάντα η αντιλαϊκή πολιτική πάει χέρι-χέρι με την ένταση της καταστολής”.

 

Επισημαίνοντας ότι “πηγή έμπνευσης και πάλης του λαού και της νεολαίας ήταν η αγωνιστική στάση ενάντια στη χούντα και ιδιαίτερα η αδιάλλακτη στάση των κομμουνιστών με την παράνομη δουλειά, καθώς και η ακλόνητη στάση τους στις φυλακές και τις εξορίες”, αναφέροντας τα “ζωντανά επίσης αγωνιστικά παραδείγματα αγωνιστών, αξιωματικών του στρατού και του πολεμικού ναυτικού, αλλά και των φαντάρων και ναυτών που αντιστάθηκαν στη χούντα” το ΚΚΕ τονίζει ότι “αποτελεί δίδαγμα ότι το προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας που προέρχεται από λαϊκές οικογένειες, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση και σήμερα να είναι απέναντι από το λαό”.

 

“Είναι αναφαίρετο το δικαίωμα του λαού να παλεύει για να ζήσει καλύτερα, χωρίς ντόπιους και ξένους εκμεταλλευτές, ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές που τσακίζουν το λαό και φουσκώνουν τις τσέπες των λίγων. Αυτή είναι η πολιτική και της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αλλά και της ΝΔ” σημειώνει το ΚΚΕ, καλώντας το προσωπικό των ΕΔ και των ΣΑ να απομονώσουν την “ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή” και να “γυρίσουν την πλάτη σε όσους και φέτος θα μιλήσουν για τα «καλά» της χούντας και θα υμνούν τους δικτάτορες”.

 

“Η χούντα ήταν ένα διεφθαρμένο καθεστώς, σάπιο ως το μεδούλι. Εξέφραζε με τον εθνικισμό και τον αντικομμουνισμό την καταστολή του λαού μας και το μίσος για τους άλλους λαούς. Το έγκλημα της τουρκικής εισβολής και κατοχής του 37% της Κύπρου, έχει τη σφραγίδα τόσο της χούντας, όσο και των ΝΑΤΟ – ΗΠΑ. Δεν θα επιτρέψουμε σήμερα, 50 χρόνια μετά την επιβολή της Χούντας, να γίνονται στα στρατόπεδα οι φαντάροι «έρμαια» στην προπαγάνδα νοσταλγών της χούντας. Καταγγείλτε τέτοιες προσπάθειες, οργανώστε τον εορτασμό του Πολυτεχνείου, απομονώστε τις φασιστικές και ρατσιστικές δυνάμεις όπου εμφανίζονται” υπογραμμίζει το ΚΚΕ επισημαίνοντας ότι “η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φέρει τεράστιες ευθύνες γιατί περιφέρει στα στρατόπεδα τα υπόδικα στελέχη της Χρυσής Αυγής, στο όνομα της δήθεν «εθνικής ενότητας» (όπως πρόσφατα στην άσκηση «Παρμενίων»). Οι χρυσαυγίτες είναι εγκληματίες, γιατί είναι φασίστες. Οι πολιτικοί τους πρόγονοι είναι οι συνεργάτες των ναζί, οι κουκουλοφόροι της κατοχής, οι βασανιστές της χούντας”.

 

Με το σύνθημα “Στηριχτείτε, εμπιστευθείτε το ΚΚΕ και την ΚΝΕ, Το Πολυτεχνείο ζει”, στο φυλλάδιο του κόμματος σημειώνεται ότι “το συμφέρον του προσωπικού των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας που προέρχεται από λαϊκές οικογένειες, βρίσκεται στους κοινούς αγώνες με το εργατικό – λαϊκό κίνημα. Η ίδια πολιτική που εξοντώνει το λαό, χτυπάει και εσάς, το προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας”.

 

“Δεν πρέπει ποτέ το προσωπικό των ΕΔ και των ΣΑ να στραφεί ενάντια στο λαό. Μαζί με το λαό και τη νεολαία να βροντοφωνάξουμε, «έξω το ΝΑΤΟ και οι βάσεις» αναφέρει το φυλλάδιο, καταλήγοντας: “Ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών!”.

 

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016