Στις 22 Ιουνίου ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Moshe Ya’alon,θα βρεθεί στο εργοστάσιο της Lockheed Martin στο Fort Worth του Τέξας για να “βαφτίσει” το πρώτο  F-35 Lightning II για την αεροπορία της χώρας του. Μέχρι τα μέσα του 2017 το Ισραήλ αναμένεται να έχει παραλάβει οκτώ F-35 τα οποία θα εξοπλιστούν με δικά του ηλεκτρονικά συστήματα.

Η αεροπορική βάση Nevatim  στην έρημο Νεγκέβ, θα χρησιμεύσει ως βάση για πρώτη μοίρα Adi,όπως θα ονομάζεται η πρώτη μοίρα των F-35. Το Υπουργείο Άμυνας έχει παραγγείλει  33 αεροσκάφη  από την Lockheed Martin, με συνολικό κόστος περίπου 5,5 δις $. Η χρηματοδότηση προέρχεται από την αμερικανική στρατιωτική βοήθεια προς το Ισραήλ. Αρκετές ισραηλινές εταιρείες έχουν λάβει μέρος στην ανάπτυξή του  και η  Elbit Systems είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη του  κράνους των πιλότων για το σύνολο των  F-35 . Θεωρείται ότι είναι το πιο προηγμένο κράνος του είδους του. Η ισραηλινή  Aerospace Industries θα κατασκευάσει περισσότερα από 800 ζεύγη πτερύγων του F-35 .

Militaire.gr

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016