Κοιμήσου Ευρώπη! Το Ισλαμικό Κράτος έχει φθάσει σε απόσταση αναπνοής από την Ιταλία και οι ευρωπαίοι γραφειοκράτες που παριστάνουν τους πολιτικούς νομίζουν ότι τους …φυλάνε ο Ερντογάν και ο Νταβούτογλου.
Το Ισλαμικό Κράτος έχει αυξήσει την παρουσία του στη Μεσόγειο και στη Λιβύη με πάνω από 200 μαχητές από την αρχή του έτους  να έχουν ενταχθεί σε μία δύναμη 5.000 ανδρών φέρνοντας πιο κοντά τους τρομοκράτες στην Ευρώπη .
Οι φανατικοί έχουν βρει προφανώς μια νέα βάση όπου μπορεί να ” δημιουργήσει έσοδα από το πετρέλαιο και τις επιθέσεις μέσα από σχέδια  τρόμου», σύμφωνα με μια έκθεση της Wall Street Journal, με βάση τις εκτιμήσεις που παρέχονται από αξιωματούχους της Λιβύης , τους κατοικους και ακτιβιστές στην περιοχή .
Οι τρομοκράτες επέκτειναν το προσωπικό και τις δραστηριότητές τους στη Μεσόγειο από το Φεβρουάριο του 2015, όταν ανακοίνωσαν την πρώτη παρουσία της στην περιοχή .
Τώρα διαθέτουν περίπου 5.000 άνδρες εκεί . Το νέο “φρούριο” βρίσκεται ακριβώς πάνω στη Μεσόγειο Θάλασσα και πολύ κοντά στην Ιταλία .
Η  Σύρτη είναι μια πύλη πετρελαίου με διυλιστηρια και το Ισλαμικό Κράτος έχει στοχεύσει αυτές τις εγκαταστάσεις από το προηγούμενο έτος , αναφέρει η εφημερίδα .
« Έχουν γίνει σαφείς οι προθέσεις τους» υποοστηρίζει ο Ι. Shoukry , ο επικεφαλής της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών για την περιοχή που περιλαμβάνει τη Σύρτη . «Θέλουν να μετατοπίσουν τον “αγώνα”  τους στη Ρώμη .»
Οι ισλαμιστές έχουν  ήδη ανακοινώσει τα σχέδιά τους για την πρόσληψη ξένων μαχητών , και τους καλεί να ταξιδέψουν στη Λιβύη αντί της Συρίας . Σύμφωνα με τους κατοίκους και ακτιβιστές από τη Σύρτη της Λιβύης και στρατιωτικούς αξιωματούχους , τις τελευταίες εβδομάδες υπάρχει “πλημμύρα”  ξένων για “προσλήψεις” .
Περίπου το 85 % της παραγωγής αργού πετρελαίου της Λιβύης το 2014 πήγε στην Ευρώπη , με την Ιταλία να είναι ο μεγαλύτερος αποδέκτης . Περίπου το ήμισυ του φυσικού αερίου που παράγει εξάγεται στην Ιταλία .
« Ο έλεγχος του Ισλαμικού Κράτους σ΄ αυτή την περιοχή θα οδηγήσει σε οικονομικές επιπτώσεις σοβαρές , ” είπε ο ηγέτης της λιβυκής επιχείρησης πετρελαίου  , « ειδικά για την Ιταλία και τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη . ”
Η εξτρεμιστική οργάνωση έχει προχωρήσει σε “προσλήψεις” για να τους εγκαταστήσει σε εγκαταστάσεις πετρελαίου σε λειτουργία .
Η διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση έχει αναγκαστεί να λειτουργεί από το Τομπρούκ στα ανατολικά σύνορα με την Αίγυπτο και η αντίπαλη αυτοαποκαλούμενη κυβέρνηση στην Τρίπολη .

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016