Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου κατήγγειλε  ότι το Ιράν κατασκευάζει εγκαταστάσεις στη Συρία και τον Λίβανο για την παραγωγή πυραύλων Κρουζ με στόχο να τους χρησιμοποιήσει εναντίον του Ισραήλ. Κατά την έναρξη της συνάντησής του χθες με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, ο Νετανιάχου κατηγόρησε το Ιράν ότι μετατρέπει τη Συρία σε «μια βάση στρατιωτικών ενισχύσεων στο πλαίσιο του δηλωμένου στόχου του να εξαλείψει το Ισραήλ».

«Επίσης κατασκευάζει εγκαταστάσεις για την παραγωγή πυραύλων Κρουζ με αυτό τον σκοπό, τόσο στη Συρία όσο και στον Λίβανο. Αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να δεχθεί το Ισραήλ. Αυτό είναι κάτι που δεν θα πρέπει να δεχθεί ο ΟΗΕ», τόνισε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός. Προς το παρόν δεν έχει υπάρξει αντίδραση από το Ιράν. Ο Νετανιάχου διατύπωσε τις κατηγορίες αυτές δύο εβδομάδες αφού ένα ισραηλινό τηλεοπτικό δίκτυο μετέδωσε δορυφορικές εικόνες, οι οποίες σύμφωνα με το ίδιο δείχνουν μια εγκατάσταση που κατασκευάζει η Τεχεράνη στη βορειοδυτική Συρία. Την Τετάρτη ο Νετανιάχου στη διάρκεια συνάντησής του με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι η χώρα του είναι έτοιμη να δράσει μονομερώς για να αποφύγει την επέκταση της ιρανικής στρατιωτικής παρουσίας στη Συρία.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016