Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι, που επισκέφτηκε χθες την Βαγδάτη, δήλωσε πως ο πρωθυπουργός του Ιράκ Χάιντερ αλ Αμπάντι δεν προέβη σε αίτημα νέας αποστολής αμερικανικών στρατευμάτων για να βοηθήσουν στην μάχη ενάντια στους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ δήλωσε στους δημοσιογράφους από την αμερικανική πρεσβεία στην ιρακινή πρωτεύουσα, πως επιθυμούσε να επαναλάβει την στήριξη του Αμερικανού προέδρου και αντιπροέδρου στον Αμπάντι, ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με μια πολιτική κρίση, με μια οικονομία που καταρρέει και τον πόλεμο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας τόνισε πως έκανε ξεκάθαρο στον Αμπάνι πως είναι σημαντικό να υπάρξει πολιτική σταθερότητα στο Ιράκ, ώστε να μην επηρεαστούν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις. Νωρίτερα χθες, ο Κέρι συναντήθηκε με τον Ιρακινό πρωθυπουργό και άλλους υψηλόβαθμους ιρακινούς αξιωματούχους.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016