Το “γαλάζιο δίκτυο κοινωνικών αιτημάτων” και η λάθος στόχευση των ερευνών

Οι αποκαλύψεις για την ύπαρξη και λειτουργία “γαλάζιου δικτύου” το οποίο είχε να κάνει με την ικανοποίηση “κοινωνικών αιτημάτων” έχει προκαλέσει όπως είναι φυσικό αναστάτωση στα Γενικά Επιτελεία, τα οποία “ψάχνονται”.

Όπως συχνά γίνεται σ΄ αυτές τις περιπτώσεις η στόχευση των ερευνών είναι λανθασμένη. Το θέμα δεν είναι αν αξιωματικοί είχαν οποιαδήποτε συνάντηση με μέλη του “δικτύου” ακόμη και σε κοινωνικές εκδηλώσεις. Το πρόβλημα είναι πως και ποιοι επέτρεψαν την λειτουργία αυτού του “παράλληλου συστήματος” το οποίο με τον καιρό φαίνεται ότι απέκτησε και δύναμη και φήμη! Κι αυτή ήταν που άνοιγε πόρτες .

Συνεπώς το θέμα μας δεν είναι οι αξιωματικοί που νόμιζαν ότι μιλούν με αξιωματούχους του ΥΠΕΘΑ αλλά πως κάποιοι εμφανίζονταν μ΄ αυτή την ιδιότητα χωρίς να την έχουν!

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016