Ο  Μ. Üçöz, 33 ετών, σκοτώθηκε στην περιοχή Çukurca της επαρχίας Hakkari σε μια επίθεση εναντίον στρατιωτικής συνοδείας από τους μαχητές του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK).

Η κηδεία έγινε στην Άγκυρα, και παρέστησαν   κρατικοί αξιωματούχοι αλλά και ο στρατηγός Akar,Αρχηγός των τουρκικών ΕΔ. Πλησίασε την Sevim Üçöz, σύζυγο του νεκρού και έδωσε το χέρι του για να την συλληπηθεί. Η γυναίκα αρνήθηκε τη χειραψία, φέρνοντας τον Ακάρ σε πολύ δύσκολη θέση.

Οι απώλειες του τουρκικού στρατού από τις επιθέσεις των ανταρτών του PKK, είναι μεγάλες και ένα μέρος της τουρκικής κοινής γνώμης έχει αρχίσει να κουράζεται από τον πολύχρονο και σίγουρα αναποτελεσματικό πόλεμο.

 

 

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016