Το Έπος της ΑΕΚ επιτέλους γίνεται ταινία! 1968 από τον Τάσο Μπουλμέτη

Ήταν ένα αθλητικό έπος… Η αρχή της εκτόξευσης του ελληνικού μπάσκετ,πολύ πριν το 1987. Η νίκη της ομάδας μπάσκετ της ΑΕΚ εναντίον της Σλάβιας Πράγας ήταν κάτι πολύ παραπάνω από μια αθλητική νική… Το 1968 όλα ήταν διαφορετικά. Κι αυτό περιγράφει η νέα ταινία του Τάσου Μπουλμέτη ,σκηνοθέτη της “Πολίτικης Κουζίνας” κι όχι μόνο.

Μέσα από την νέα ταινία του ο Τάσος Μπουλμέτης περιγράφει το κλίμα εκείνης της εποχής στην χώρα μέσα από 4 διασταυρούμενες ιστορίες και αφηγήσεις ανθρώπων που έζησαν το γεγονός.


Το Flix στα γυρίσματα του «1968» του Τάσου… από Flixgr

 

Η ταινία του βρίσκεται στο μοντάζ και θα έχει τον τίτλο «1968», ενώ θα προβληθεί στις αίθουσες κατά τη διάρκεια της επόμενης κινηματογραφικής σεζόν σε διανομή της «Feelgood». Το 2018 θα συμπληρωθούν 50 χρόνια από το γεγονός.

Παίζουν: Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Αντώνης Καφετζόπουλος, Γιώργος Μητσικώστας, Στέλιος Μάινας, Βασιλική Τρουφάκου, Γιάννης Βούρος, Ορφέας Αυγουστίδης, Θέμης Πάνου, Ταξιάρχης Χάνος, Αντώνης Αντωνίου, Ερρίκος Λίτσης, Θοδωρής Κατσαφάδος, Γιώργος Σουξές, Δημήτρης Μαυρόπουλος, Αλέξανδρος Αμερικάνος, Αλέξανδρος Μούκανος, Μαρία Αντουλινάκη, Γιώργος Βουρδαμής

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016