Τους πίνακες με τα στοιχεία των παραβιάσεων έδωσε στον Γιλντιρίμ ο Τσίπρας

Η συζήτηση που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Τούρκου ομολόγου Μπιναλί Γιλντιρίμ για τις παραβιάσεις στο Αιγαίο ήταν εκτενής. Ο Α.Τσίπρας έδωσε στον Γιλντιρίμ αναλυτικούς πίνακες με τις παραβιάσεις των Τούρκων στο Αιγαίο.

Ο Γιλντιρίμ επί της ουσίας δεν απάντησε. Στις δηλώσεις ενώπιον των δημοσιογράφων είπε το απίστευτο ότι κι εμείς κάνουμε παραβιάσεις!

Εκτός από το θέμα των παραβιάσεων Τσίπρας και Γιλντιρίμ συζήτησαν για το Κυπριακό, το Αιγαίο, το μεταναστευτικό και τις ευρω-τουρκικές σχέσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συζήτησαν όλες τις πτυχές του Κυπριακού σε μία προσπάθεια να γεφυρωθούν οι μεγάλες διαφορές που υπάρχουν στο ζήτημα των εγγυήσεων και της ασφάλειας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το ζήτημα των «8» Τούρκων στρατιωτικών ετέθη από την πλευρά του πρωθυπουργού της Τουρκίας, ωστόσο δεν αποτέλεσε βασικό θέμα στις συζητήσεις.

Print Friendly, PDF & Email
Δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016