Ο επικεφαλής του αντιπολιτευόμενου Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) της Τουρκίας  Kemal Kılıçdaroğlu, δήλωσε ότι η δικαστική ανεξαρτησία καταστρέφεται από την πολιτική εξουσία στην Τουρκία όταν δικαστές  καλούνται στο προεδρικό μέγαρο,ακόμη και μέσα στη νύχτα.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της κοινοβουλετυτικής ομάδας του κόμματός του, ο Kılıçdaroğlu είπε,ότι “οι πληροφορίες που έχουμε   δεν είναι ευχάριστες. Ανώτερα κυβερνητικά στελέχη τους  καλούν δστο προεδρικό μέγαρο, μερικές φορές  στις 3 ή 4 το πρωί. Καλώ τους δικαστές  οι οποίοι έχουν συνείδηση να μην επιτρέψουν στον δικτάτορα να τους αλυσοδέσει.Η ιστορία δεν θα σας το συγχωρήσει”.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016