Η αλλαγή που έκαναν οι Τούρκοι σε δεσμευμένη περιοχή που περιελάμβανε ακόμη και χερσαίο έδαφος της Λήμνου,σχολιάστηκε από την ΝΔ και τον Αθ.Δαβάκη ο οποίος είχε καταθέσει σχετική ερώτηση στη Βουλή,μετά από δημοσίευμα του Militaire.gr.

Η δήλωση Δαβάκη:

Λάβαμε γνώση μέσω του Τύπου ότι η τουρκική Υδρογραφική Διεύθυνση προχώρησε στην αλλαγή της τουρκικής έκδοσης της ετησίας αναφοράς με τίτλο «Ανακοινώσεις προς Ναυτιλομένους για το έτος 2016», ώστε αυτή να εμφανίζει στην σελίδα 5.5 τις σωστές συντεταγμένες για το πεδίο βολής 065.

Πριν την αλλαγή αυτή, η τουρκική έκδοση με τίτλο «DENİZCİLERE İLANLAR YILLIĞI 2016» ανέφερε για το συγκεκριμένο πεδίο συντεταγμένες οι οποίες, με απλή αντιπαραβολή στον χάρτη, το όριζαν με τέτοιον τρόπο ώστε να συμπεριλαμβάνεται σε αυτό η νήσος Λήμνος. Η αλλαγμένη έκδοση περιορίζει το πεδίο βολής σε μία περιοχή νοτίως της νήσου Ίμβρου.

Αντιλαμβανόμενοι την ευαισθησία της κατάστασης, είχαμε ήδη από τις 6/6/2016 θέσει το θέμα, χωρίς τυμπανοκρουσίες και κραυγές, με την κατάθεση Ερώτησης προς το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Η σημερινή εξέλιξη μας χαροποιεί ιδιαιτέρως και ελπίζουμε ότι τα αντανακλαστικά του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας θα είναι πιο ευαίσθητα σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις…

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016