Υποστηριξε το militaire
ΤΟΥΡΚΙΑ
03/01/2018 | 06:20 (ενημερώθηκε 6 έτη πριν)
Militaire News

Τουρκία: Νύφες και μανάδες τα κορίτσια από 9 ετών με τη σφραγίδα του καθεστώτος!

Τουρκία: Νύφες και μανάδες τα κορίτσια από 9 ετών με τη σφραγίδα του καθεστώτος!

Το κορυφαίο κρατικό θρησκευτικό ίδρυμα της Τουρκίας με διάταγμά του ανακοίνωσε  ότι τα κορίτσια μπορούν να παντρεύονται και να εγκυμονούν από την ηλικία των 9 ετών!

Όπως γράφει το infowars.com  η Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων, επίσημος κρατικός θεσμός, ο ρόλος του οποίου είναι “να τηρούνται οι πεποιθήσεις, η λατρεία και η ηθική του Ισλάμ, ανακοίνωσε ότι τα κορίτσια μπορούν να “παντρευτούν και να μείνουν έγκυες  από το 9.”

Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων ,το κατώτερο όριο ηλικίας για τα κορίτσια είναι τα 9  και 12 για τα αγόρια.

Το διάταγμα μπορεί να μην έχει δεσμευτικό χαρακτήρα αλλά θεωρείται έγκυρο από τον ισλαμικό νόμο.

Νόμος που ψηφίστηκε στην Τουρκία και επιτρέπει στους ισλαμιστές μουφτήδες να διεξάγουν τελετές πολιτικών γάμων, προκαλώντας φόβους ότι οι γάμοι  παιδιών θα γίνουν  μέρος της ισλαμιστικής ατζέντας του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η Τουρκία έχει υψηλό ποσοστό μη εγκεκριμένων παιδικών γάμων, ενώ το 15% των κοριτσιών παντρεύτηκε κάτω από την ηλικία των 18 ετών.

Πως προέκυψε το απίθανο όριο της ηλικίας των 9 ετών; Η Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων ακολούθησε  το παράδειγμα που έθεσε ο προφήτης Μωάμεθ, ο οποίος τέλεσε τον γάμο του με την Aisha όταν εκείνη ήταν 9 ετών.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης