Την ίδια ώρα που το αίμα ρέει στους δρόμους τουρκικών πόλεων και τα φέρετρα με νεκρούς στρατιώτες από τη Συρία και την νοτιοανατολική Τουρκία πληθαίνουν, το καθεστώς Ερντογάν,συνεχίζει με μανία το κυνήγι εντός του στρατεύματος.Σ΄ αυτό το κυνήγι η τεχνολογία έχει παίξει μεγάλο ρόλο…

Η χρήση μιας εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα που χρησιμποιούσαν πάρα πολλοί στρατιωτικοί στην Τουρκία, τους οδηγεί αυτομάτως στη φυλακή!

Πρόκειται για την εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα που λέγεται ByLock. Αυτή την εφαρμογή χρησιμοποιούσαν πολλοί από τους στρατιωτικούς που είχαν εμπλοκή με το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου. Το οποίο έχει συνδεθεί άμεσα με τον Γκιουλέν.

Οι τουρκικές υπηρεσίες “έσπασαν” την εφαρμογή και εντόπισαν όσους στρατιωτικούς την είχαν στα κινητά τους. Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί και συλληφθεί πάνω από 500!

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016