Ο Αντιπτέραρχος ε.α Θεόδωρος Γιαννιτσόπουλος με αφορμή την επίσκεψη του Α/ΓΕΕΘΑ Βαγγέλη Αποστολάκη στην Καλαμάτα και την πτήση του με T-6,θέτει μ΄ ένα κείμενο-σχόλιο το ζήτημα των διαθεσιμοτήτων των εκπαιδευτικών αεροσκαφών.

Γράφει:

Φαντάζομαι θα είχε την ευκαιρία ο κ. ΑΓΕΕΘΑ να ενημερωθεί για το μαύρο χάλι που επικρατεί στις διαθεσιμότητες των συγκεκριμένων αεροσκαφών , που για να τις αντιληφθεί και ο απλός Έλληνας Πολίτης θα πω το εξής  : από τα  40 και πλέον αεροσκάφη μας , που ως συνήθως απλόχερα αγοράσαμε στο παρελθόν, κατασπαταλώντας τα χρήματα του Ελληνικού Λαού, σχεδόν διπλάσια σε αριθμό από αυτό που απαιτούσαν οι εκπαιδευτικές ανάγκες των Ικάρων μας, εδώ και πολύ καιρό πετάνε μόλις 3 με 5 αεροσκάφη.

Αντιλαμβάνεσθε κ. ΑΓΕΕΘΑ ότι με τέτοιες διαθεσιμότητες ΔΕΝ μπορούν να καλυφθούν ούτε οι ανάγκες εκπαίδευσης  των  νέων χειριστών  μας , που στοιβαγμένοι περιμένουν να βάλουν καμιά ωρίτσα για να ολοκληρώσουν τον κύκλο της βασικής τους εκπαίδευσης.

Αναμένω λοιπόν, ότι πέρα από την αίσθηση του χειριστή που θα λάβει ο κ. ΑΓΕΕΘΑ,  να αποκομίσει και την επείγουσα ανάγκη να καλυφθούν οι άκρως αναγκαίες  απαιτήσεις Τεχνικο-εφοδιαστικής Υποστήριξης και Follow On Support  και να καταφέρει να πείσει τον κ. ΥΕΘΑ  έτσι ώστε, έστω και τώρα, να ληφθούν οι αποφάσεις, που πρέπει .

Αν ΔΕΝ συμβεί αυτό, δυστυχώς θα πω ότι  με βεβαιότητα ότι , η προσπάθεια αναβάθμισης της Καλαμάτας σε διεθνές αεροπορικό Κέντρο Εκπαίδευσης θα είναι ένα ζήτημα που θα συζητείται για πολλά ακόμη  χρόνια χωρίς  να κάνουμε βήμα,  καθώς θα πιέζουν και οι ανάγκες για την εκπαίδευση πιλότων της ΠΑ σε σύγχρονο τύπο μαχητικού .

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016