Είναι ο “χακί δημοσκόπος” που “έπιασε” με ακρίβεια το αποτέλεσμα των εκλογών του Σεπτεμβρίου του 2015. Όταν όλοι οι επαγγελματίες δημοσκόποι έκαναν λόγο για “ντέρμπι” ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ, ο απόστρατος Νίκος Καρδούλας,είχε προβλέψει την άνετη επικράτηση του Αλέξη Τσίπρα.

Ένα χρόνο μετά από την εκλογή Μητσοτάκη στην ηγεσία της ΝΔ τολμά να κάνει την πρόβλεψή του.

Επειδή όπως λένε τα γραπτά μένουν, ας κρατήσουμε την άποψή του η οποία βέβαια στηρίζεται στα ευρήματα των εταιρειών δημοσκοπήσεων. Αυτό έχει μεγάλο ρίσκο αν θυμηθούμε τις προβλέψεις των τελευταίων εκλογικών αναμετρήσεων.Επίσης σημειώνουμε ότι ο “χακί δημοσκόπος είναι και τομεάρχης οργανωτικού της ΝΔ στο νομό Τρικάλων.

Φλερτάρει με την αυτοδυναμία η Νέα Δημοκρατία

Ένα χρόνο μετά την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην προεδρία της ΝΔ και 16 μήνες μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015, η Νέα Δημοκρατία έκανε την ανατροπή και παρουσιάζει δυναμική αυτοδυναμίας, την ώρα που η κυβέρνηση μοιάζει να καταρρέει.

Τα παραπάνω συμπεράσματα προκύπτουν από τη στατιστική ανάλυση των δημοσκοπήσεων που έγιναν από 24/10/2016 έως 31/12/2016 από τις εταιρείες, Alco, Kapa Research, Marc, Mrb, ProRata, Public Issue, Pulse και Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Για τη στατιστική εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος αν γινόταν σήμερα εκλογές (πίνακας), υπολογίσθηκε πρώτα ο μέσος όρος της εκτίμησης ψήφου για κάθε κόμμα των παραπάνω εταιρειών δημοσκοπήσεων και στη συνέχεια προστέθηκαν ή αφαιρέθηκαν σε αυτόν οι αποκλίσεις που είχαν οι ίδιες εταιρείες στις εθνικές εκλογές της 20/9/2015.

politiki

Τα συμπεράσματα που προκύπτουν από τον παραπάνω πίνακα είναι:

  • Η ΝΔ φλερτάρει με την αυτοδυναμία και φαίνεται να προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με πάνω από 10 ποσοστιαίες μονάδες. Εάν ένα μεγάλο ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου πάει σε κόμματα που δεν θα μπουν τελικά στη Βουλή, η ΝΔ ευνοείται και το ενδεχόμενο αυτοδυναμίας αυξάνεται.
  • Η ΧΑ, η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το ΚΚΕ παρουσιάζουν μία μικρή αύξηση των ποσοστών τους.
  • Οι ΑΝΕΛ, η Πλεύση Ελευθερίας και η Ένωση Κεντρώων φαίνεται να δίνουν μάχη εισόδου στη Βουλή, αφού τα ποσοστά τους κυμαίνονται στο όριο του 3%.
  • Δεν φαίνεται να εισέρχονται στη Βουλή το ΠΟΤΑΜΙ και η ΛΑΕ.

ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΔΟΥΛΑΣ

Τομεάρχης Οργανωτικού ΝΔ Νομού Τρικάλων

Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός Ε.Μ.Π.

MSc_UK – Σχης ε.α.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016