“Τι να πούμε τι”; Αποστολάκης πρόσωπο με πρόσωπο με τον Ακάρ

Έγινε η συνάντηση του Α/ΓΕΕΘΑ Ναύαρχου Βαγγέλη Αποστολάκη με τον Αρχηγό του τουρκικού Γενικού Επιτελείου στρατηγού Χ. Ακάρ. Τυπικά η συνάντηση εντάσσσεται στην προσπάθεια αποκλιμάκωσης της έντασης που επικρατεί στο Αιγαίο, με ευθύνη της Τουρκίας, βεβαίως.

Τι μπορεί να συζητηθεί σ΄ αυτές τις συναντήσεις όταν η στρατιωτική τουρκική παρουσία είναι καθημερινή; Μπορεί σήμερα εξαιτίας της συνάντησης των Αρχηγών,  αυτή να ήταν υποτονική. Χθες είχαμε 33 παραβιάσεις και αύριο ίσως να ΄χουμε περισσότερες.

Χρόνια τώρα γίνονται αυτές οι ανούσιες συναντήσεις. Η διαφορά είναι ότι τώρα ο Α/ΓΕΕΘΑ έχει απέναντί του έναν “ξεδοντιασμένο” Αρχηγό, που η εξουσία του έχει περάσει χωρίς αμφιβολία στον Ερντογάν. Το “παραμύθι” που για πολλά χρόνια βόλεψε πολλές ελληνικές κυβερνήσεις και ήθελε τους στρατιωτικούς των Τούρκων να δρουν ανεξάρτητα από τους πολιτικούς, έχει καταρριφθεί και τυπικά μετά από την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία.

Ο Α/ΓΕΕΘΑ επανέλαβε στον Τούρκο ομόλογό του πως οι ελληνικές δυνάμεις θα αντιμετωπίζουν κάθε παράνομη ενέργειά τους στο Αιγαίο. Στη φωτογραφία είναι αυτός που γελάει. Αντιθέτως ο Ακάρ δείχνει σκυθρωπός.

Print Friendly, PDF & Email
Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016