Η ηλεκτρονική έκδοση της SABAH, αναφέρεται σε σημεία της ομιλίας του Τούρκου Πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου, κατά τη συνάντηση της ΚΟ του ΑΚΡ.

Στο δημοσίευμα σημειώνεται ότι στην ομιλία του, ο Νταβούτογλου τόνισε ότι “οι τρομοκράτες απωθούνται και σύντομα οι πόλεις και τα βουνά θα καθαρίσουν τόσο από αυτούς όσο και τους δολοφόνους”.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Τούρκος Πρωθυπουργός αναφέρθηκε επίσης στην Αγιά Σοφιά. Παραθέτουμε το απόσπασμα της σχετικής παραγράφου, όπως διατυπώνεται στο δημοσίευμα.

«Την περασμένη βδομάδα ανοίξαμε στην Αγιά Σοφιά την έκθεση Aşk-ı Nebi (σσ : Αγάπη στον Προφήτη). Να μη χάσει ποτέ η Αγιά Σοφιά τη φωνή του Κορανίου. Μνημονεύσαμε τον Μιμάρ Σινάν και βρεθήκαμε εκεί όπου αναπαύεται, στο συγκρότημα του Σουλεϊμανιγιέ στην Κωνσταντινούπολη. Τονίσαμε την ευαισθησία μας για την αρχιτεκτονική του τοπίου. Η Κωνσταντινούπολη είναι η μεγαλύτερη παρακαταθήκη, θα προστατευτεί μέχρι και το τελευταίο της πετραδάκι».

Militaire.gr

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016