Τελικά πόσο “καίει” το πρωθυπουργικό αεροσκάφος; Καμμένος εναντίον Άδωνι για το Gulfstream

Τελικά “πόσο καίει” το πρωθυπουργικό αεροσκάφος; Κυβέρνηση και αντιπολίτευση έχουν διαφορετικά…κομπιουτεράκια! Κάθε κόμμα μετρά τη δαπάνη πτήσης του πρωθυπουργικού αεροσκάφους ανάλογα με τα βουλευτικά έδρανα που έχει: διαφορετικά μετρά το κόστος όταν είναι στην κυβέρνηση και διαφορετικά στην αντιπολίτευση!

Τελευταίο παράδειγμα η αντιπαράθεση του Άδωνι Γεωργιάδη με τον ΥΕΘΑ Πάνο Καμμένο για την πτήση του τελευταίου στις ΗΠΑ.

Ο Αντιπρόεδρος και Τομεάρχης Άμυνας της Ν.Δ., βουλευτής Β΄ Αθηνών, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, επικαλείται το “τιμολόγιο” που προβλέπεται στην Απόφαση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας Αριθμ. Φ.800/278818/Σ.4345 «Κοστολόγηση Παρεχομένων Υπηρεσιών και Οικονομική Τακτοποίηση των Δοσοληψιών των Κλάδων των ΕΔ». Σύμφωνα μ΄ όσα προβλέπονται το κόστος ώρας πτήσεως του αεροσκάφους GV (GULFSTREAM V) είναι 5.537,09 €/ώρα.

“Συνεπώς, το κόστος της διαδρομής Ελευσίνα-Ουάσιγκτον-Ελευσίνα, διάρκειας 20.6 ωρών ανέρχεται στα 114.000€, σύμφωνα με την παραπάνω απόφαση”,υποτηρίζει ο κ.Γεωργιάδης με βάση βέβαια τους υπολογισμούς που έκαναν οι “αεροπόροι” του. Δεν του είπαν βέβαια ότι όσα προβλέπονται στην απόφαση δεν είναι υποχρεωτικό να πληρωθούν, γιατί σ΄ αυτή την απόφαση περιλαμβάνονται και έξοδα που δεν είναι απαραίτητο να γίνουν.

Από την άλλη πλευρά ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος στην απάντηση που έδωσε στην ερώτηση που κατέθεσε ο Α.Γεωργιάδης υποστηρίζει ότι “το αεροσκάφος έκανε τη διαδρομή Ελευσίνα-Ουάσιγκτον-Ελευσίνα συνολικής διάρκειας 20.6 ωρών με το κόστος του ταξιδιού να ανέρχεται στα 29.491,42€, το οποίο αφορούσε σε καύσιμα, σίτιση, κόστος σχεδίασης ταξιδιού και στα έξοδα της αποζημίωσης, μετακίνηση-διαμονής του προσωπικού της Πολεμικής Αεροπορίας”. Από το επιτελείο του λένε ότι αυτό είναι το ποσό που πληρώθηκε πραγματικά. 

Print Friendly, PDF & Email
Δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016