Το ενδεχόμενο απόκτησης μεταχειρισμένων τεθωρακισμένων οχημάτων M2 Bradley επιστρέφει! Μια υπόθεση που είχε ξεκινήσει από την εποχή που Α/ΓΕΣ ήταν ο Στρατηγός Φραγκούλης Φράγκος, “πάγωσε” μετά από την αποχώρηση Αβραμόπουλου από το ΥΠΕΘΑ, τώρα φαίνεται ότι “ξαναζεσταίνεται” με πρωτοβουλία του Α/ΓΕΣ.

Ο Στρατηγός Αλκιβιάδης Στεφανής ήταν υπέρμαχος της λύσης Bradley. Τώρα ως Αρχηγός ΓΕΣ ,λένε οι πληροφορίες, θα επαναφέρει το ζήτημα. Κάποιες πηγές μάλιστα αναφέρουν ότι για το θέμα έχει ήδη ενημερωθεί ο Αμερικανός πρέσβης.

Επί υπουργίας Δημήτρη Αβραμόπουλου, το θέμα των Bradley είχε προχωρήσει πολύ. Ο Δ.Αβραμόπουλος συζητούσε τη προοπτική εγχώριας συμπαραγωγής 400 Bradley  με την Genrals Dynamics Land Systems. Αυτό είχε πει στη Διαρκή Επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσων της Βουλής των Ελλήνων.

Το M2 Bradley είναι ένα τεθωρακισμένο όχημα του Αμερικανικού Στρατού, το οποίο αναπτύχθηκε στη δεκαετία του 1970.Οι παραδόσεις του τον αμερικανικό στρατό άρχισαν το  1981 .

Το Bradley χρησιμοποιείται εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών από τις ΕΔ της Σαουδικής Αραβίας. Από τον Μάιο του 1981, συνολικά 6.785 Bradley έχουν παραχθεί.

Print Friendly, PDF & Email
Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016