Επιτυχημένη κρίνεται η πρώτη έξοδος της Ελλάδας στις αγορές μετά το 2014, καθώς υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον από επενδυτές, κρατώντας το επιτόκιο σε ικανοποιητικά για την εποχή επίπεδα καθώς διαμορφώθηκε στο 4,625%, κερδίζοντας το πρώτο στοίχημα που είχε βάλει η κυβέρνηση.

Το ελληνικό Δημόσιο άντλησε 3 δις ευρώ με το νέο 5ετες ομόλογο, με τα μισά χρήματα να προέρχονται από επενδυτές, οι οποίοι αντάλλαξαν το ομόλογο που λήγει τον Απρίλιο του 2019 με το νέο, και το υπόλοιπο 1,5 δισ. ευρώ από επενδυτές που αγόρασαν απευθείας τον νέο τίτλο.

Η έκδοση αποτέλεσε πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, με την πρώτη να υποστηρίζει ότι το επιτόκιο είναι χαμηλότερο από την αντίστοιχη έκδοση του 2014 και τη δεύτερη να αντιτείνει ότι με ευθύνη της κυβέρνησης η Ελλάδα δανείστηκε ακριβά, ενώ το κόστος χρήματος στην Ευρωζώνη βρίσκεται σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα.

Διαβάστε περισσότερα στο thepressroom.gr

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016