Τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά οδεύουν προς το τέλος! Κραυγή αγωνίας από τους εργαζόμενους

“Στα Ναυπηγεία πια δεν έχουμε ζωή…”

Το τραγούδι μπορεί να μιλά για τη Δραπετσώνα, αλλά στον Σκαραμαγκά και στο ιστορικό του Ναυπηγείο το σιγοψυθιρίζουν όλο και συχνότερα, ίσως σαν “ξόρκι” σ΄ αυτό που βλέπουν να ΄ρχεται και μόνο οι ίδιοι προσπαθούν να το αποτρέψουν…

Για μία ακόμη φορά τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά βρίσκονται ένα βήμα πριν το τέλος…Η προσωρινά σωτήρια λύση του ΠΝ δεν  μπορεί να συνεχιστεί , όχι επειδή δεν μπορεί να παραταθεί αλλά επειδή δεν θα την αφήσει “εν ζωή” η τελευταία “ιδιοκτησία” των Ναυπηγείων.

Στις εγκαταστάσεις των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά αυτή τη στιγμή υπάρχουν για επισκευές δύο υποβρύχια και μια φρεγάτα του Στόλου. Μετά απ΄ αυτά κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει. Και μέχρι να ολοκληρωθούν πολλές είναι οι εξελίξεις που αναμένονται. Καμία αισιόδοξη…Όλες δεν στοχεύουν στη πραγματική σωτηρία του Ναυπηγείου αλλά στον “θάνατό” του.

Η κάμερα του Militaire.gr  βρέθηκε στην “ερημιά” του Σκαραμαγκά και μίλησε με τους ανθρώπους που έζησαν την ακμή και τη παρακμή του Ναυπηγείου. Μιλούν για τις ευθύνες όσων τα κατέστρεψαν , εκφράζουν τους φόβους τους για το τέλος αλλά ταυτόχρονα ελπίζουν και προτείνουν λύσεις για σωθεί το καλύτερο Ναυπηγείο της Μεσογείου.

Δείτε το βίντεο.

Print Friendly, PDF & Email
Δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016