Τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα σε άμεσο κίνδυνο! Η ρύθμιση που πριν από 15 ημέρες είχε ψηφίσει η κυβέρνηση για να πάρουν τα ΕΑΣ φορολογική ενημερότητα φαίνεται ότι δεν περνάει από τους δανειστές που ζητούν την κατάργησή της! Αν τα ΕΑΣ δεν έχουν φορολογική ενημερότητα η εξέλιξη είναι μία: κλείνουν!

Σύμφωνα με πληροφορίες του Militaire.gr από χθες γίνεται αγώνας δρόμου από τον ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρη Βίτσα και το επιτελείο του,  ώστε να βρεθεί λύση στο θέμα και να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα για τα ΕΑΣ. Πως θα επιτευχθεί αυτή η λύση μένει να το δούμε.

Το βέβαιο είναι ότι για ακόμη μια φορά επιβεβαιώνονται όσοι υποστηρίζουν ότι οι δανειστές θέλουν να βάλουν λουκέτα στις ελληνικές αμυντικές βιομηχανίες και κάνουν ότι μπορούν για να το πετύχουν. Δεν θέλουν να αφήσουν ζωντανή καμία ελπίδα επιβίωσής τους και είναι γεγονός ότι τους τελευταίους μήνες και για τα ΕΑΣ αλλά και για άλλες αμυντικές βιομηχανίες υπήρχαν βάσιμες ελπίδες σωτηρίας.

Τα ΕΑΣ για ακόμη μια φορά στη κόψη του ξυραφιού. Κι ακόμη κι αν τώρα αποφύγουν τα χειρότερα, κανείς δεν μπορεί να εγγηθεί ότι δεν θα πρόκειται απλά για μια αναβολή.

tropologia_eas

Militaire.gr

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016