“Τα δικά μας UAV δεν σκοτώνουν” κι άλλα παραμύθια από τον Τούρκο υπουργό Άμυνας

Τα τουρκικά UAV …δεν σκοτώνουν κατά τον υπουργό Άμυνας της γειτονικής χώρας.

Σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας  F. Isik, μέχρι σήμερα δεν έχουν προκληθεί απώλειες πολιτών ή φθορές σε υποδομές αστικών περιοχών, εξαιτίας των επιχειρήσεων που διεξάγονται από τις ΤΕΔ στην Νοτιοανατολική Τουρκία με οπλισμένα UAV.

Ο Τούρκος Υπουργός ισχυρίστηκε ότι οι στόχοι που επλήγησαν ήταν θέσεις μάχης ή περιοχές απόκρυψης τρομοκρατών του PKK.

Οι παραπάνω δηλώσεις έρχονται σε απάντηση αναρτήσεων σε φιλοκουρδικές ιστοσελίδες, με τις οποίες κατηγορούνται οι ΤΕΔ για τις απώλειες αθώων πολιτών και την καταστροφή σημαντικών υποδομών σε αστικές περιοχές όπου κατοικούν Κούρδοι.

Οι δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού δεν μπορούν να γίνουν πιστευτές όταν υπάρχουν στο διαδίκτυο αμέτρητες φωτογραφίες από τις ισοπεδωμένες Κουρδικές περιοχές. Πρόκειται για μια ακόμη γενοκτονία, από αυτές στις οποίες ειδικεύονται, είναι αλήθεια, διαχρονικά οι Τουρκικές Κυβερνήσεις με την πρωτοφανή ανοχή, λες και δεν συμβαίνει τίποτα, της διεθνούς κοινότητας (Ε.Ε., ΟΗΕ κ.λπ.).

Print Friendly, PDF & Email
Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016