Τα δάκρυα χαράς στην Πόλη για έναν θρίαμβο με υπογραφή ΕΛΛΗΝΙΚΗ γιατί όλα τα μπορούμε

Το 2004 όταν η Εθνική Ομάδα ποδοσφαίρου έκανε το ακατόρθωτο κερδίζοντας το Ευρωπαϊκό, όλοι μας είχαμε πει πως ο βασικός πρωταγωνιστής ήταν ο Γερμανός προπονητής Ότο Ρεχάγκελ. “Θέλουμε τον Γερμανό μας”, λέγαμε… Ασφαλώς κι είχε μεγάλο μερίδιο από την πίτα της τεράστιας επιτυχίας… Αλλά όχι δεν χρειαζόμαστε τον Γερμανό μας. Μπορούμε και μόνοι μας…

Το βίντεο είναι ίσως η πιο συγκλονιστική στιγμή του εκπληκτικού ημιτελικού στην Κωνσταντινούπολη, όπου ο Ολυμπιακός έγραψε μία ακόμη χρυσή σελίδα στην ιστορία του πραγματικά εθνικού μας αθλήματος: του μπάσκετ. Με έναν Έλληνα προπονητή στο τιμόνι του. Τον …εκνευριστικά ήρεμο,ψύχραιμο,μετρημένο,σοβαρό και ικανότατο στη δουλειά του Γιάννη Σφαιρόπουλο. Είχε διαδεχτεί έναν ακόμη επιτυχημένο Έλληνα τον Γ.Μπαρτζώκα.

Στο βίντεο ο γιος του Γιάννη Σφαιρόπουλου κλαίει συγκινημένος στην αγκαλιά του για την επιτυχία του πατέρα του. Η πιο όμορφη στιγμή μ΄ ένα νέο παιδί να εκδηλώνει τα συναισθήματα της αγωνίας αλλά και της δικαίωσης για την μεγάλη επιτυχία του γονιού του.

Στον αντίπαλο πάγκο της ΤΣΣΚΑ καθόταν επίσης Έλληνας προπονητής! Ο Δημήτρης Ιτούδης πρωταθλητής Ευρώπης μέχρι αύριο με την ομάδα του Κόκκινου Στρατού.

Μην πάμε πιο πίσω για να θυμηθούμε τον Παναγιώτη Γιαννάκη που νίκησε την ομάδα των ΗΠΑ, τον Γιάννη Ιωαννίδη και πολλούς,πολλούς άλλους.

Πάντα υποτιμούσαμε τα δικά μας παιδιά, όχι μόνο στο μπάσκετ, αλλά παντού. Ποτέ δεν πιστέψαμε ότι μπορούμε μόνοι μας να κάνουμε πολλά. Πιστεύαμε και πιστεύουμε ότι πάντα πρέπει να ΄ρθει κάποια “ξένη δύναμη” να μας “σώσει” , να μας “μάθει” να μας “καθοδηγήσει”. Ο ελληνικός αθλητισμός μας διδάσκει πολύ συχνά -ειδικά στο μπάσκετ- αυτό που όλοι παραδεχόμαστε, αλλά δεν το κάνουμε στην πράξη: να αφήσουμε το ΕΜΕΙΣ να κερδίσει τα ΕΓΩ μας. Το πρόβλημα οξύτατο στην πολιτική μας πραγματικότητα…Γι΄ αυτό και δεν δημοσιεύουμε καμία από τις ανακοινώσεις τις οποίες έσπευσαν να μοιράσουν απλόχερα, όλα τα πολιτικά κόμματα, μετά από την μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού στην Κωνσταντινούπολη.

 

Print Friendly, PDF & Email
Δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016