Το θέμα της τουρκικής σημαίας στη Σύμη που βρέθηκε σε ιστό μαζί με την ελληνική από ιδιώτη, έχει και συνέχεια κι ας δηλώνει ο δήμαρχος του νησιού ότι όλα αυτά είναι “σαχλαμάρες”. Ο δήμαρχος μπορεί να πιστεύει ότι έτσι προστατεύει τον τουρισμό του νησιού του, ο οποίος προφανώς δεν μπορεί να πληγεί από ένα τέτοιο περιστατικό. Ο δήμαρχος θα έχει μιλήσει με Αθήνα και ξέρει τι ακριβώς έχει συμβεί.

Θα ξέρει επίσης ότι οι λιμενικοί που έσπευσαν -μετά από τους Λετονούς της Frontex- δυσκολεύθηκαν να αποσπάσουν τη τουρκική σημαία από τον ιδιώτη γιατί όπως τους είπε την “ήθελε για λάφυρο”!

Η σημαία θα εξεταστεί για να διαπιστωθεί η προέλευσή της και να διαπιστωθεί αν η όλη ιστορία είναι μια προβοκάτσια ή αν κάποιος από απέναντι την ύψωσε μέσα στη νύχτα.

Το επεισόδιο δεν πρέπει να υποτιμηθεί, αλλά δεν θα προκαλέσει και ελληνοτουρκική κρίση. Είναι πάντως ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί στα ακριτικά νησιά. Όλα αυτά θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με ψυχραιμία και σοβαρότητα και όχι με “σαχλαμάρες”. Ειδικά όταν αυτές ακούγονται από επίσημα χείλη…

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016