Σύλληψη Τούρκων στρατιωτικών στον Έβρο εξελίσσεται σε θρίλερ με “κόκκινα μπερέ”

Η σύλληψη δύο Τούρκων στρατιωτικών στην Ορεστιάδα εξελίσσεται σε θρίλερ. Σύμφωνα με δημοσιεύματα που επικαλούνται αστυνομικές πηγές οι δύο Τούρκοι συνελλήφησαν στις 15 Φεβρουαρίου και μάλιστα προκάλεσαν τη σύλληψή τους,όπως και του διακινητή τους Αλγερινής καταγωγής.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι και οι δύο είναι μέλη της επίλεκτης μονάδας των “Κόκκινων Μπερέ” (Μπορντό Μπερελί). Την ίδια ώρα όμως τους “χρεώνουν” ως μέλη της ομάδας που είχε αναλάβει τη δολοφονία Ερντογάν. Χωρίς να αποκλείεται, να αποτελούν εξαίρεση,το βέβαιο είναι ότι τα “Κόκκινα Μπερέ” ήταν η επίλεκτη μονάδα που υπερασπίστηκε το καθεστώς Ερντογάν.

Είναι ενδεικτικό ότι τη νύχτα του πραξικοπήματος όταν ακόμη στο ΥΠΕΘΑ δεν είχαν διαμορφώσει άποψη για το ποια πλευρά θα επικρατήσει ,ο τότε Α/ΓΕΣ Βασίλης Τελλίδης είχε κάνει την πρόβλεψη και δικαιώθηκε:


“Πραξικόπημα χωρίς “κόκκινα μπερέ” στην Τουρκία δεν γίνεται”. Αναφερόταν στην απουσία των Bordo Bereli των Τούρκων.
Αυτό είναι γεγονός.
Φαίνεται ότι ο Ερντογάν στηρίχθηκε και στηρίζεται από τα “κόκκινα μπερέ’ του. Γι΄ αυτό και πολλοί πλέον εκτιμούν ότι ο επικεφαλής της διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων Yποστράτηγος Z. Aksakalli, (στη φωτογραφία) , θα παίξει σημαντικότατο ρόλο από δω και πέρα στις τουρκικές ΕΔ.

Όπως και να ΄χει η υπόθεση των συλλήψεων είναι ύποπτη.

Print Friendly, PDF & Email
Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016