Αισιόδοξα μηνύματα για την αμυντική βιομηχανία επιτέλους. Μετά από την ΕΑΒ που βρήκαν διέξοδο και χρόνο για να σώσουν την παρτίδα μέσω του προγράμματος των P-3 Orion, τα ΕΑΣ φαίνεται ότι έχουν μια χρυσή ευκαιρία για να εξασφαλίσουν την επιβίωσή τους. Ο δρόμος προς τη σωτηρία περνά από την Ινδία και μέσα του γνωστού μας  Άρτεμις!

Σύμφωνα με πληροφορίες του Militaire.gr τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα κατόρθωσαν να εξασφαλίσουν συνεργασίες με Ινδικές εταιρείες, με στόχο την διεκδίκηση μεγάλων προγραμμάτων, αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων στους τομείς της αεράμυνας και των πυρομαχικών.

Ήδη η εταιρεία συμμετέχει σε διαγωνισμούς για προμήθεια ναυτικών πύργων και αντιαεροπορικών Α-30 σε συνεργασία με Ινδική εταιρεία.
Το ύψος της συμφωνίας υπολογίζεται σε εκατοντάδες εκατομμύρια.

Είναι η πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια που φαίνεται ότι η αισιοδοξία που υπάρχει δεν θα παραμείνει στα λόγια.

Το αντιαεροπορικό πυροβόλο Α-30 είναι όπλο Ελληνικής κατασκευής μεγάλης ταχυβολίας και ικανοποιητικής ακρίβειας. Το ικανοποιητικό βεληνεκές, η ταχυβολία και η ακρίβεια βολής, επιτρέπουν την προσβολή στόχων σε χαμηλά και πολύ χαμηλά ύψη, καθώς και για την αντιμετώπιση επίγειων στόχων.

Διαθέτει σκοπευτικό σύστημα, ενώ έχει ταχυβολία ανά κάνη 720 – 850 βλήματα / λεπτό και δραστικό βεληνεκές 3,5 χλμ.

Militaire.gr