Στο εργοστάσιο Μεταφορικών Μέσων και Επίγειου Εξοπλισμού της ΠΑ στον Άραξο θα συντηρούνται και θα επισκευάζονται τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

Όπως γράφει το thebest.gr  της Πάτρας η πρόταση βουλευτή της ΝΔ φαίνεται ότι υλοποιείται.

Γράφει η ιστοσελίδα:

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του βουλευτή Αχαΐας της ΝΔ, Ανδρέα Κατσανιώτη, ο οποίος και είχε κάνει την πρόταση αυτή, η πρότασή του που και εγγράφως είχε κατατεθεί από τον περασμένο Μάρτιο στα συναρμόδια υπουργεία, κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής την Πέμπτη, παρουσία και του αν. Υπουργού Υγείας, Π. Πολάκη, αλλά και του προέδρου του ΕΚΑΒ, Κ. Καρακατσιανόπουλου, βαίνει προς υλοποίηση. Επίσης ο κ. Κατσανιώτης είχε ενημερώσει την εθνική αντπροσωπεία στη Βουλή για τα πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο στόλος ασθενοφόρων στην χώρα.

Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ κ. Καρακατσιανόπουλος υπογράμμισε πως ένα πρόσθετο μεγάλο ζήτημα που αντιμετωπίζουν τα ασθενοφόρα ενόψει της θερινής περιόδου, είναι και το ζήτημα συντήρησης και επισκευής του κλιματισμού τους, με τον κ. Κατσανιώτη να επισημαίνει ότι η ολοκληρωμένη πρότασή του για συντήρηση των ασθενοφόρων στο εργοστάσιο Αράξου μπορεί να δώσει πολύτιμες λύσεις και να αποφέρει σημαντική εξοικονόμηση πόρων.

Απαντώντας στον κ. Κατσανιώτη, ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, τόνισε πως το υπουργείο έχει ήδη αξιολογήσει θετικά την πρόταση, η οποία οδεύει προς υλοποίηση μετά από σχετική συνεννόηση που έχει υπάρξει και με τον αρμόδιο αναπληρωτή Υπουργό Άμυνας, Δ. Βίτσα.

Η σχετική συζήτηση έληξε με τον Πρόεδρο της Επιτροπής και ιατρό, Ν. Μανιό, να επισημαίνει την πρακτικότητα της πρότασης του Ανδρέα Κατσανιώτη και να τον ευχαριστεί για τη συμβολή του στην επίλυση ενός πολύ σημαντικού ζητήματος, όπως είναι η συντήρηση του «γερασμένου» στόλου του ΕΚΑΒ.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016