Συντάξεις χηρείας: Ποιος στρατηγός έχει πάει στο υπουργείο Εργασίας “για να βγει άκρη”

Το θέμα με τις συντάξεις χηρείας απασχολεί το τελευταίο διάστημα και το τι θα ισχύσει τελικά ουδείς νομίζουμε μπορεί να το πει ακόμη με βεβαιότητα. Αυτή την ώρα στο υπουργείο Εργασίας βρίσκεται σε εξέλιξη συνάντηση του επικεφαλής της ΓΔΟΣΥ Υποστράτηγου Ζαχαρία Πρασσάκη με το επιτελείο της υπουργού Εργασίας για να δοθούν οι απαραίτητες διευκρινήσεις.

Την ίδια ώρα η ΠΟΕΣ σε ανακοίνωσή της υποστηρίζει ότι εξαιτίας της αντίδρασής της , “κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου (νόμου 4387/2016 “Κατρούγκαλου”) στη ΒτΕ υπήρξε  νομοτεχνική βελτίωση και άλλαξε προς τα βελτίω το νομοθέτημα, εξαιρώντας την εφαρμογή των οικείων διατάξεων αυτού, για όσους δικαιούνται σύνταξη λόγω ανικανότητας ή λόγω θανάτου που προήλθε πρόδηλα και αναμφισβήτητα εξαιτίας της υπηρεσίας και ένεκα ταύτης.  

Ωστόσο, πρέπει να επισημανθεί ότι, το “εξαιτίας της υπηρεσίας και ένεκα ταύτης” θα πρέπει να αποδεικνύεται από πόρισμα Ένορκης Διοικητικής Πράξης, από το οποίο θα πρέπει να προκύπτει με σαφήνεια η υπαιτιότητα της Υπηρεσίας και όχι του ίδιου του θανόντος”.   

Print Friendly, PDF & Email
Δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016