Συνομιλίες στην Βηρυτό με τον Λιβανέζο ομόλογό του, Γιακούπ Ελ Σαράφ, είχε σήμερα, δύο μέρες μετά την επίσκεψη στην Λευκωσία του πρωθυπουργού Σαάτ Χαρίρι, ο Κύπριος υπουργός Άμυνας, Χριστόφορος Φωκαΐδης.

Στις συνομιλίες υπογράφτηκε συμφωνία ανταλλαγής διαβαθμισμένων πληροφοριών.

Ο κ. Φωκαΐδης έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο του Λιβάνου, Μισέλ Αόουν και αύριο θα τον δεχτεί ο πρωθυπουργός του Λιβάνου.

Σε δηλώσεις του ο κ. Φωκαΐδης ανέφερε ότι η ασφάλεια και η άμυνα αποτελούν «έναν από τους ακρογωνιαίους λίθους, που προσδίδουν περαιτέρω αξία στην αμοιβαία επωφελή μας συνεργασία».

«Για εμάς η ασφάλεια του Λιβάνου είναι στρατηγικής σημασίας» επεσήμανε ο κ. Φωκαΐδης. Εβρισκόμενος στην πρώτη γραμμή της ζώνης του πολέμου ενάντια στην τρομοκρατία, ο Λίβανος διαδραματίζει βαρυσήμαντο ρόλο, συμπλήρωσε ο Κύπριος υπουργός.

 

Ο κ. Φωκαΐδης εξέφρασε επίσης υποστήριξη στη διεθνή πρωτοβουλία για την υποστήριξη των ενόπλων δυνάμεων του Λιβάνου και πρόσθεσε ότι πρόσφατα η Κύπρος παρέδωσε την τέταρτη δέσμη στρατιωτικής βοήθειας σ’ αυτές. Επίσης, υπογράμμισε ότι η Κύπρος θα συνεχίσει τη συμμετοχή της στην UNIFIL, καθώς και την υποστήριξη και την παροχή διευκολύνσεων στη ναυτική δύναμη της αποστολής.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016