ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:ΝΙΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

Συμβούλιο Αρχηγών και στην ατζέντα υπάρχει φυσικά η πρόταση του υπουργείου Οικονομικών για το νέο μισθολόγιο των στρατιωτικών. Ποια είναι η άποψη που κυριαρχεί: ότι είναι “απαράδεκτο” κι “ανεφάρμοστο”.

Η διαπίστωση δεν αρκεί βεβαίως. Όποιος έχει δει την νέα πρόταση από τις πρώτες παραγράφους, καταλαβαίνει ότι πρόκειται για πρόταση καταστροφής.

Το ερώτημα είναι τι προτίθεται να κάνει η στρατιωτική ηγεσία. Από το 2010 που ξεκίνησε το “ξεθεμελίωμα” στις ΕΔ δεν έχει βρεθεί στρατιωτική ηγεσία που να κάνει το αυτονόητο: να πει ένα ηχηρό όχι στις επαναλαμβανόμενες ανοησίες που προτείνονται από το υπουργείο Οικονομικών ανέξαρτητα ποια είναι η κυβέρνηση. Κάποιος να εξηγήσει στους “μανδαρίνους” ότι δεν μπορούν να αντιμετωπίζουν τις ΕΔ σαν είναι …ΔΕΚΟ.

Θα το κάνει η σημερινή στρατιωτική ηγεσία;

Avatar
Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016