Έκφραση Συλλυπητηρίων από την ΠΟΕΣ για τους στρατιωτικούς που χάθηκαν στην πτώση του ελικοπτέρου ΧΙΟΥΙ:

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών εκφράζει την οδύνη της για τον αδόκητο χαμό του Υποστρατήγου Ιωάννη Τζανιδάκη, του Συνταγματάρχη (ΤΘ) Θωμά Αδάμου, του Ταγματάρχη (ΑΣ) Δημοσθένη Γούλα και του Υπολοχαγού (ΑΣ) Κωνσταντί- νου Χατζή, που επέβαιναν σε ελικόπτερο του ΣΞ τύπου UH-1H, το οποίο, ενώ εκτελούσε προγραμματισμένη πτήση από τη Λάρισα στην Κοζάνη, κατέπεσε τις πρωινές ώρες της 19ης Απριλίου 2017 στην περιοχή Σαρανταπόρου Ελασσόνας.

Δυστυχώς το τίμημα στο βωμό του καθήκοντος είναι βαρύ για τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, σε μια εποχή που όλα αμφισβητούνται και συνθλίβονται στην κλίνη του οικονομικού προκρούστη. Ας αφήσουν λοιπόν τα κροκοδείλια δάκρυα οι αρμόδιοι και κοιτάζοντας στα μάτια τις οικογένειες των εκλιπόντων, ας διορθώσουν το μοιραίο λάθος τους όσον αφορά τις συντάξεις χηρείας. Ποτέ δεν είναι αργά.

Με την ευχή να είναι τα τελευταία θύματα, εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας τόσο στις οικογένειές τους όσο και σε όλους τους συναδέλφους τους.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016